EXCLUSIV! Investiție de 7-11 milioane euro la Hotel Imperial Inn: spații extinse, cu Spa nou și piscină de exterior Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 14856 Vizualizări

EXCLUSIV! Investiție de 7-11 milioane euro la Hotel Imperial Inn: spații extinse, cu Spa nou și piscină de exterior

Agenția pentru Protecția Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Modernizare, extindere și modificare parțială spații administrative și social-culturale pentru amenajare spații de turism și agrement”, propus a fi amplasat în municipiul Târgu Mureș, strada Gheorghe Doja nr. 231, titular SC Cofit Construct SRL.

Detalii despre proiect

Conform Memoriului Tehnic al lucrării, document făcut public pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția va fi realizată în incinta Hotelului Imperial Inn din Târgu Mureș.

”Prin prezentul proiect se propune modernizarea, extinderea și schimbarea parțială de destinație din spații administrative și social-culturale în spații de turism și agrement – Spa. Zona de acces spre Spa-ul nou propus, împreună cu zona de vestiare, se va amenaja prin compartimentare interioară și modernizarea unei zone de la parterul hotelului, nefolosită în prezent. Se va utiliza accesul existent. Tranziția din zona de vestiare din corul C1 către zona cu bazinele de înot, saune și săli de masaj din corpul C20 se va face printr-un coridor închis, care se propune a se realiza prin curtea interioară existentă între corpul C1 și corpul C20. Bazinele de înot, sălile de masaj, saunele și zonele de relaxare se vor amenaja în corpul C20, în zona unde momentan este o sală de expoziții, neutilizată. Pe amplasament, în spatele corpurilor C19 și C20, în partea sudică a terenului, se vor realiza bazine de înot de exterior și spații conexe”, se precizează în documentul întocmit de către Petru Ghiurcă, managerul general al SC Cofit Construct SRL, societatea care deține și administrează Hotelul Imperial Inn din Târgu Mureș.

Investiție de top pentru o destinație de top

În ceea ce privește valoarea investiției, Petru Ghiurcă estimează o sumă cuprinsă între 7 și 11 milioane de euro și o perioadă de implementare a proiectului de doi ani.

Totodată, managerul general al SC Cofit Construct SRL a adus următoarele argumente în favoarea realizării investiției: ”Prin inițiativa de extindere și modernizare a facilităților spa și agrement la Imperial Inn se dorește crearea unei destinații turistice de top, orientate spre sustenabilitate și inovație, care să aducă beneficii economice și sociale semnificative pentru comunitatea noastră și să contribuie la dezvoltarea turismului în regiune. Prin investiția în extinderea și modernizarea facilităților noastre spa, ne propunem să promovăm turismul responsabil și durabil, prin integrarea practicilor și tehnologiilor eco-friendly în toate aspectele activității noastre. Aceasta include utilizarea energiei regenerabile, gestionarea eficientă a resurselor și adoptarea materialelor și proceselor de construcție durabile, care să minimalizeze impactul asupra mediului înconjurător. De asemenea, extinderea propusă va genera beneficii economice semnificative pentru comunitatea locală, prin crearea de noi locuri de muncă și stimularea activității economice îns ectorul touristic și conexe. În plus, investiția în programe de formare și dezvoltare a resurselor umane va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor și la creșterea competitivității întreprinderilor din regiune”, a mai subliniat Petru Ghiurcă.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE