Simona Halep a dat în judecată producătorul canadian al suplimentului nutritiv contaminat Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Simona Halep a dat în judecată producătorul canadian al suplimentului nutritiv contaminat

Simona Halep, tenismena în vârstă de 32 de ani, a inițiat acțiuni legale pentru a obține compensații în valoare de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, firma din Canada responsabilă pentru suplimentul nutritiv contaminat.

Potrivit gsp.ro, jucătoarea română așteaptă hotărârea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a afla dacă va fi eliberată de acuzațiile de dopaj sau dacă pedeapsa îi va fi redusă, însă a decis să urmeze și calea instanței împotriva companiei canadiene producătoare a suplimentului nutritiv contaminat.

Halep cere compensații în valoare de peste 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, cunoscută și sub numele de Schinoussa Superfoods, după ce a fost depistată pozitiv la US Open 2022 cu substanța Roxadustat, conform informațiilor furnizate de Reuters.

„Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată. Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a declarat sportiva după audierile de la TAS.

Potrivit aceleiași surse, pe parcursul a trei zile de audieri, echipa Simonei a prezentat în fața judecătorilor argumente pentru susținerea tezei dopajului accidental, prin contaminarea unui supliment alimentar consumat în august 2022. Pe de altă parte, reprezentanții acuzării, alături de avocați și experți din cadrul ITIA, au expus motivele pentru care ei consideră că este vorba despre un act intenționat. În acest context, aceștia au solicitat creșterea pedepsei aplicate Simonei.

„Cel mai probabil, ei au solicitat din nou suspendarea Simonei pentru 6 ani, așa cum au făcut-o și în prima instanță, la tribunalul Sport Resolutions. Atunci, judecătorii au decis să dicteze 4 ani de suspendare pentru dubla câștigătoare de Grand Slam.

La Sport Resolutions, ITIA a argumentat că dacă acuzațiile de dopaj cu roxadustat și referitoare la pașaportul biologic vor fi dovedite, există circumstanțe agravante care ar trebui să provoace Tribunalul să mărească perioada de suspendare peste cea standard de 4 ani, până la 6 ani’”, se precizează pe pagina gsp.ro.

(Redacția)

Sursa foto: gsp.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE