Investiție pentru un showroom de materiale de construcții în Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2088 Vizualizări

Investiție pentru un showroom de materiale de construcții în Târgu Mureș

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș sunt invitați să decidă, cu prilejul unei viitoare ședințe de lucru, cu privire la oportunitatea aprobării obiectivului de investiție ”Elaborare PUZ – Stabilire reglementări urbanistice pentru construire showroom materiale de construcții, amenajări exterioare și împrejmuire”. În prezent, proiectul se află publicat, în dezbatere publică, pe pagina web a Primăriei Municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, secțiunea ”Transparență”.

Detalii despre investiție

Investiția aparține persoanelor fizice Gheorghe Serbezan și Claudia-Ramona Serbezan și va fi realizată pe strada Gheorghe Doja nr. 270 din Târgu Mureș, pe două parcele de teren care au o suprafață totală de 1.824 de metri pătrați. În prezent, pe cele două terenuri se află o casă de locuit, respectiv un spațiu comercial.

”Se va propune o variantă de mobilare urbanistică după cum urmează: construirea unei clădiri care să adăpostească un showroom de materiale de construcții și birouri cu regim de înălțime S+P+2E+1R și suprafață construită de 569,6 de metri pătrați. Accesul va rămâne dinspre strada Gheorghe Doja, pe latura sud-estică, iar parcarea autovehiculelor (18 parcări) se va realiza pe proprietate, dintre care șase la sol pentru a respecta prevederile regulamentului local aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 6/2021. Din cele șase parcări la sol, două locuri de parcare sunt dedicate încărcării autovehiculelor electrice fiind dotate cu stație de încărcare. De asemenea, pe amplasament va fi disponibil un loc dedicat parcării de biciclete. Categoria de importanta a construcției propuse, conform Hotărârii Guvernului României nr. 766/1997 este “C”, construcții de importanță normală”, se menționează în Memoriul General al proiectului, document întocmit de către SC Aim Planners SRL Cluj Napoca.

În ceea ce privește ”Valorificarea cadrului natural”, Memoriul Tehnic reliefează următoarele: ”Se vor propune realizarea și amenajarea suprafețelor verzi în valoare de 15% din suprafața totală a amplasamentului. Aceste zone vor cuprinde exclusiv vegetație (joasă, medie, înaltă). Suprafețe libere din spațiul de retragere față de aliniament vor fi plantate cu arbori în proporție de minim 40% formând o perdea vegetală pe tot frontul incintei.”

Alex TOTH

Foto: https://www.freepik.com/

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE