FOTO: „Prieteni fără frontiere – Educație prin cultură”, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1024 Vizualizări

FOTO: „Prieteni fără frontiere – Educație prin cultură”, la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 Târgu Mureș

Micii pictori de grădiniță au făcut cunoștință cu Picasso și cubismul în cadrul Concursului Județean de Arte Plastice ,,Incubatorul de talente”, parte a unui proiect educațional cultural „Prieteni fără frontiere – educație prin cultură”, ediția a VIII-a. Organizator al concursului a fost Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10, structură a Școlii Gimnaziale „Dacia”, Târgu Mureș, sub coordonarea Inspectoratului Școlar Județean Mureș, respectiv a doamnei inspector pentru educație timpurie, prof. Ramona Maria Gros, și a inspectorului şcolar pentru educaţie permanentă și activități extrașcolare, prof. drd. Diana Anca Nițulescu.

Gazda evenimentului din 21 februarie 2024, la care au participat copii din șapte grădinițe ale municipiului Târgu Mureș, prof. înv. preșcolar Daniela Moldovan, coordonator al Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 10, a declarat că ediția a fost una extrem de surprinzătoare prin lucrările artistice pe care niște mânuțe atât iscusite au reușit să le ilustreze, tema nefiind, totuși, una ușoară. Juriul format din artiști plastici a avut o misiune grea în vederea stabilirii unui clasament, fiind concurs, dar în fapt toți copiii au fost câștigători pentru că au realizat lucrări originale, și-au îmbogățit cultura generală, au fost puși în situații care te scot din zona de confort și îți arată că poți depăși orice limită.

Prof. înv. preșcolar Diana Livia Buzilă a interpretat rolul micului Picasso și a spus că inițial a avut emoții că subiectul artă abstractă – cubism – va fi prea greoi pentru preșcolari, dar reacția lor a fost una neașteptat de pozitivă, dovadă fiind lucrările realizate și bucuria care a stăruit pe chipul preșcolarilor prezenți la concurs.

Concursul județean „Incubatorul de talente” mai are o etapă de deliberat, o etapă indirectă, la care participanți din cinci județe au trimis lucrări cu aceeași temă – cubismul.

Scopul proiectului este, de fapt, lărgirea sferei curriculare de învățare și formarea deprinderilor de îmbogățire a culturii generale a preșcolarilor, a declarat prof. Mihaela Gabriela Șanta, directorul Școlii Gimnaziale „Dacia” din Târgu Mureș.

Andreea Sanda SOMEȘAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE