Peste 7 milioane de lei investiți în sănătate. Reușită medicală pentru Sângeorgiu de Pădure Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Peste 7 milioane de lei investiți în sănătate. Reușită medicală pentru Sângeorgiu de Pădure

Ambulatoriul Spitalului Orășenesc din Sângeorgiu de Pădure a fost renovat și extins recent, eficientizând serviciile medicale oferite pacienților din localitate și dimprejur. Vechea clădire era construită pe două nivele, iar în urma lucrărilor, ambulatoriul s-a extins pe verticală cu un nivel, noua structură a unității fiind: subsol, unde este poziționată și bucătăria spitalului; parter, unde sunt localizate cabinetele de Medicină internă, Obstetrică-Ginecologie și Chirurgie, Compartimentul de Radiologie și Zona de recoltare de probe biologice; etaj, unde se regăsesc un laborator  de analize de sânge, un laborator de analize de urină și camere destinate personalului.

Principalele îmbunătățiri

În urma lucrărilor de reabilitare, infrastructura medicală a fost dotată cu pompe de  căldură pentru asigurarea încălzirii și a apei calde, ce prevede un sistem integrat BMS. De asemenea, proiectul a prevăzut și achiziționarea de echipamente medicale, de aparatură de laborator și a echipamentului de radiologie. „Investiția permite o diagnosticare mai rapidă și mai precisă, ajutând medicii noștri să aleagă tratamentul potrivit în cel mai scurt timp posibil”, a declarat pentru cotidianul Zi de zi Kovács Denisa, managerul spitalului.

Investiția a fost realizată în parteneriat cu Primăria Orașului Sângeorgiu de Pădure, fiind finanțată din  fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, valoarea proiectului fiind de peste 7 milioane de lei, cu o finanțare de 98%.

Festivitatea de inaugurare

Joi, 29 februarie, a avut loc festivitatea de inaugurare a ambulatoriului reabilitat la care a luat parte și politicianul Kelemen Hunor, președintele UDMR, alături de primarul orașului, Csibi Attila și alți participanți.  „Inaugurarea de astăzi transmite un mesaj clar: atunci când suntem acolo unde se iau decizii cu privire la comunitatea maghiară, rezultatele UDMR sunt în beneficiul și pentru siguranța comunității. Investiția a fost inițiată de primarul Csibi Attila și de  echipa sa în 2021, când UDMR era la guvernare  și a fost realizată din fonduri europene. Treaba noastră este de a continua să fim în slujba comunității. Pentru aceasta, cerem sprijinul maghiarilor pe 9 iunie”, a precizat Kelemen Hunor într-o postare publicată pe pagina personală de Facebook.

Mădălina ROHAN

Sursa foto: Kelemen Hunor

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE