RAPORT. Datorii colosale pentru Romcab Târgu Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1510 Vizualizări

RAPORT. Datorii colosale pentru Romcab Târgu Mureș

Conducerea SC Romcab SA Târgu Mureș, societate aflată în reorganizare judiciară, a publicat, recent, pe pagina web a Bursei de Balori București, www.bvb.ro, Raportul financiar asupra situațiilor financiare preliminare întocmite pentru exercițiul financiar încheiat la data de 31 decembrie 2023.

Potrivit documentului întocmit la data de 27 februarie 2024, principalii indicatori economici raportați la finalul exercițiului financiar 2023 sunt: cifră de afaceri de 96 de milioane de euro, profit net de 3,2 de milioane de euro și active de 171 de milioane de euro.

”Cifra de afaceri obținută în anul 2023 este în cuantum de 96 milioane euro, în scădere semnificativă față de valoarea înregistrată în exercițiul financiar precedent, respectiv 380 milioane euro. Marja profitului brut a scăzut marginal față de perioada precedentă, de la 3,63% la 3,39%”, se menționează în document.

În ceea ce privește datoriile societății, acestea au o valoare cumulată de 222 de milioane de euro.

”Datoriile pe termen lung au înregistrat o scădere de 23,06% pe fondul recunoasterii hair-cut-ului aplicat prin Planul de reorganizare confirmat în data de 18 februarie 2021, în timp ce datoriile pe termen scurt cresc cu 13,58% față de perioada anterioară. Scăderea datoriilor totale cu 14,88% în perioada analizata permite o apreciere a capitalurilor proprii cu 40 milioane RON față de exercițiul financiar 2022”, se arată în același Raport.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE