A început simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024. Prima probă: Limba și literatură română Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

A început simularea pentru examenul de Bacalaureat 2024. Prima probă: Limba și literatură română

Peste 140.000 de elevi de liceu susțin săptămâna aceasta simularile exemenului de Bacalaureat 2024. Luni, 4 martie, elevii au susținut simularea la Limba și literatura română. Rezultatele se vor comunica pe 15 martie, iar corectarea se va face tot digitalizat, ca la evaluarea națională.

Simularea la examenul de Bacalaureat 2024 a început luni, 4 martie, cu prima probă scrisă, la Limba și literatura română. Conform Ministerului Educației, la simulare BAC 2024 la simulări participă peste 146.000 de elevi ai claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă. Ministerul Educației a anunțat sâmbătă, 2 marie, că simularea examenului de Bacalaureat 2024 se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica participarea estimată  a peste 146.000 de elevi.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.

Simularea la Limba și literatura română

Luni, 4 martie, este proba scrisă la limba și literatura română; marți, 5 martie, proba obligatorie a profilului; miercuri, 6 martie, proba la alegere a profilului și specializării; joi, 7 martie, la Limba și literatura maternă.

Lucrările vor fi corectate digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a. Rezultatele vor fi comunicate individual în 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog (o excepție de-a dreptul tâmpită…).

Conform Ministerului Educației, în 2024 examenul de Bacalaureat, va debuta în 17 iunie cu evaluarea competențelor și va ține până în 5 iulie, urmând ca în 12 iulie să se afișeze rezultatele finale.

(L.P.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE