Activități de educație rutieră în Agrișteu și Bălăușeri Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Activități de educație rutieră în Agrișteu și Bălăușeri

Întâlnirile organizate cu cei mici sau cei tineri, pe tema siguranței rutiere au fost și vor rămâne un segment important în demersul polițiștilor de a forma comportamente responsabile în trafic și de a preîntâmpina înregistrarea unor evenimente tragice, pe drumurile publice.

Recent, deja-cunoscutele echipe formate din polițiști rutieri, de prevenire, siguranță școlară și criminaliști, au vizitat preșcolarii și școlarii din localitățile Agrișteu și Bălăușeri, tocmai pentru a dezbate împreună subiectul siguranței.

”Cu ajutorul covorașului de educație rutieră, copiii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, alegând doar locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada prin locurile semnalizate corespunzător, fără a alerga și după ce s-au asigurat în prealabil. Totodată, polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal și semnificația culorilor semaforului și, totodată, au fost prezentate normele rutiere în ceea ce privește deplasarea cu bicicleta, trotineta sau rolele. Pentru că responsabilitatea ne aparține, indiferent de vârstă, un îndemn al polițiștilor din cadrul activităților a fost acela de a transmite mai departe, adulților, toate cele învățate”, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Ca de fiecare dată, întâlnirile în această formulă s-au încheiat cu răspunsuri la întrebările legate de meseria de polițist, dar și cu iubitele demonstrații realizate cu ajutorul câinelui de urmă.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE