Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în vizită la noul Spital Oncologic Medex, din Sângeorgiu de Mureș Sanatate
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 772 Vizualizări

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în vizită la noul Spital Oncologic Medex, din Sângeorgiu de Mureș

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a vizitat Spitalul Oncologic Medex, construit în Sângeorgiu de Mureș, în apropierea Complexului „Weekend”. Acesta a fost întâmpinat de Remus Aurel Benţa, proprietarul producătorului de materiale de construcţii Daw Benţa, și de Dumitrița Gliga, deputat, președintă a PSD Mureș. Vizita a avut loc luni, 11 martie, de la ora 8:30. La eveniment a participat și Lenoard Azamfirei, senator PSD, rectorul UMFST Târgu Mureș. Ministrul Sănătății a vizitat, apoi, de la ora 11:00, și șantierul Centrului de Mari Arși din Târgu Mureș.

Spitalul Oncologic Medex, investiție de 150 de milioane de lei

Remus Aurel Benţa i-a prezentat ministrului Sănătății investiția de peste 150 de milioane de lei, realizată prin Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș.

„Suntem un grup restrâns de oameni, antreprenori și medici care au decis să pună bazele unui spital oncologic. Spitalul va funcționa pe principiul nonprofit. Terenul a fost pus la dispoziție de unul dintre membrii fondatori, iar valoarea acestui proiect este de aproximativ 150 de milioane de lei. Pe lângă aportul financiar al membrilor fondatori și donații, o altă sursă de finanțare pentru acest proiect a fost ajutorul de stat și un credit bancar”, i-a spus Remus Aurel Benţa lui Alexandru Rafila.

Apoi, i-a explicat ministrului Sănătății că, pentru ca proiectul să fie eligibil pentru a primi finanțare, „am fost nevoiți să înființăm o companie, o societate comercială. În felul acesta s-a înființat societatea Medex, cu asociat unic, 100%, Fundația pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș.”

116 paturi în noul Spital Oncologic Medex 

Noul spital oncologic din Sângeorgiu de Mureș va avea 116 paturi pentru spitalizare, 11 cabinete medicale ambulatorii și 4 laboratoare pentru analize medicale, radiologie și imagistică, medicină nucleară (PET-CT), radioterapie și brahiterapie. 

„Felicitări pentru proiect. Am mai vizitat odată șantierul, atunci era ridicată parțial clădirea. Avem nevoie de o rețea de spitale de oncologie, care să ofere toate tipurile de servicii pentru pacienții oncologici. Mă bucur să putem să inaugurăm sau dumneavoastră să inaugurați la Târgu Mureș”, a spus Alexandru Rafila. Remus Aurel Benţa l-a invitat pe ministrul a inaugurare și a precizat că se așteaptă ca noul spital să fie inaugurat în perioada iunie-iulie a acestui an.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE