VOCILE CETĂȚII. Școala, elevul și părintele… între viitorul supertehnologizat și comportamentele de Evul Mediu Opinii
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

VOCILE CETĂȚII. Școala, elevul și părintele… între viitorul supertehnologizat și comportamentele de Evul Mediu

Pornesc de la afirmația că nu sunt de acord cu generalizările de niciun fel. Cred că situațiile trebuie judecate diferențiat, obiectiv și în cunoștință de cauză.

În privința incidentului de la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”, unde am absolvit și eu în anul 1998, cred că este bine să analizăm fenomenul în sine, care, recunoaștem sau nu, acesta există. Dincolo de prestigiul unei unități de învățământ, dincolo de calitatea actului didactic, dincolo de influența părinților asupra dascălilor….. cred că fondul problemei este adânc și necesită ASUMARE până la capăt. Rămâne de văzut dacă s-a procedat oportun în acest caz și dacă s-au luat măsuri, la timpul potrivit, pentru a preveni incidentul (înțelegem că nu este prima abatere a elevului). Dar, așa cum este în prezent legislația (care este în curs de modificare) permite aplicarea anumitor sancțiuni.

Cât timp vom nega că sunt probleme reale în sistemul educațional și vom urmări doar prestigiul și faima școlii, riscăm să mai asistăm la astfel de incidente. Lipsa de reacție naște precedente periculoase.

DA, în mod cert, sunt fisuri grave și victimele pasării responsabilității între școală și părinți sunt elevii, altfel spus viitorul nostru. Este cam mare prețul delăsării noastre, nu-i așa?

Rămâne să vedem dacă suntem capabili să reacționăm pragmatic și corect. Dacă suntem capabili, vom reuși să salvăm destinul copiilor noștri, dacă nu suntem capabili rămânem captivi propriei neputințe.

Așadar, cred că este momentul să evaluăm în mod real situația, să acceptăm și să începem să îndreptăm lucrurile. Cred că aceasta este datoria noastră, a tuturor.

Dincolo de nume și prenume, de funcții și responsabilități suntem parte a acestor vremuri și cade în puterea noastră să fim empatici, uniți, profesioniști și de bună credință.

Haideți, așadar, să ne îngrijim de prezent pentru un viitor mai bun.

Mara TOGĂNEL,

Prim-vicepreședinte al PNL Mureș,

Președinte al OFL Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE