Se trece la ora de vară. Vezi ce dispozitive vor necesita ajustarea manuală a orei Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Se trece la ora de vară. Vezi ce dispozitive vor necesita ajustarea manuală a orei

În noaptea de 30 spre 31 martie 2024, România trece la ora de vară, ceea ce înseamnă că ceasurile se vor da cu o oră înainte, ora 03:00 devenind ora 04:00.  Această veste este îmbucurătoare, căci ziua va fi automat mai lungă și ne vom putea bucura de o oră suplimentară de lumină solară, cu toate că vom pierde o oră din somnul de dimineață. Conform Pro Tv, specialiștii spun că organismului îi sunt necesare două săptămâni pentru a se adapta la această schimbare de orar.

Ora de vară durează aproape opt luni, adică aproximativ 65% din an, acoperind integral anotimpul vara și parțial primăvara și toamna. Anul acesta, ora de vară va fi schimbată cu cea de iarnă în data de 27 octombrie.

Dispozitivele electronice modifică instant ora, fără a fi necesare intervenții manuale. Cu toate acestea, dispozitivele care nu au conexiune la internet nu se vor putea actualiza în funcție de schimbarea fusului orar, astfel că ceasurile de perete, ceasurile de mână, ceasurile de la cuptor sau din autoturisme vor necesita ajustare manuală a orei.

M.R.

Sursa foto: Freepik

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE