Împreună cu veteranul Benjamin Varga, înainte de a împlini 104 ani Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Împreună cu veteranul Benjamin Varga, înainte de a împlini 104 ani

maini_26580500

Militari din Garnizoana Târgu Mureş îl vor vizita miercuri, 7 octombrie, de la ora 11.00, pe veteranul de război Benjamin Varga, care va împlini 104 ani.

Rănit grav în anul 1942, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, veteranul are o poveste de viaţă uimitoare. A lucrat la Studioul de Desene Animate Bucureşti, fiind unul din apropiaţii marelui geniu al cinematografiei româneşti Ion Popescu Gopo împreună cu care a câştigat la 17 mai 1957, la Cannes, marele premiu „Palm d’Or”, primul pentru România, cu filmul de scurt metraj Scurtă istorie”.

”Vizita face parte dintre activităţile înscrise în proiectul ~Cinstire eroilor mureșeni~, iniţiat de Garnizoana Târgu Mureş cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial” declară Comandantul Comenduirii garnizoanei Târgu Mureş, Maior Sergiu-Petru Colceriu.

În anul 2015, declarat ANUL VETERANILOR DE RĂZBOI”, militari din Garnizoana Târgu Mureş şi reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, Consiliului Judeţean Mureş şi Primăriei Municipiului Tîrgu Mureş au desfăşurat activităţi care să exprime recunoştinţa faţă de veteranii mureşeni. Astfel, sunt vizitaţi la domiciliu veteranii care împlinesc în lunile septembrie – decembrie 2015 vîrsta de 90 de ani sau mai mult.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE