Un nou centru de învățare prin simulare la UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 271 Vizualizări

Un nou centru de învățare prin simulare la UMFST Târgu Mureș

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș au transmis vineri, 25 septembrie, faptul că la data curentă a avut loc recepția echipamentelor și o sesiune de instruire a cadrelor didactice pentru noul centru de învățare prin simulare al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMFST Târgu Mureș.

Noul centru de învățare prin simulare este dezvoltat prin reabilitarea și modernizaea compartimentului de simulare convențională și se bazează pe utilizarea tehnologiilor digitale 3D, oferind soluții integrate pentru educația stomatologică modernă, realizând trecerea de la instruirea preclinică a studenților, la pregătirea clinică.

,,Au fost achiziționate patru echipamente Planmeca complet digitale, replica perfectă a unor unituri dentare performante, care oferă oportunități deosebite atât pentru predare, cât și pentru învățare. Simulatoarele au la bază un concept unic de învățare incluzând instrumente avansate, de la unități de simulare și software până la controlul centralizat al infecțiilor și dispozitive de imagini 2D și 3D. Finanțarea a fost asigurată în cadrul proiectului ROSE Sim3DPrint și din venituri proprii Universității”, au transmis reprezentanții UMFST Târgu Mureș.

Andreea ȚIȚIU

Foto: UMFST Târgu Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE