Economia județului Mureș, sub Sibiu, Alba și Brașov Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1077 Vizualizări

Economia județului Mureș, sub Sibiu, Alba și Brașov

Exporturile realizate de cele 6 judeţe din Regiunea Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) în primele nouă luni din 2020 au fost mai mici faţă de perioada similară a anului anterior cu aproximativ 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba, informează www.agerpres.ro.
Astfel, potrivit DRS Alba, în perioada ianuarie – septembrie 2020 în cadrul judeţelor componente ale regiunii Braşovul a avut o pondere de 32,0% în totalul exporturilor, fiind urmat de Sibiu, cu 27,6%, şi de Alba, cu 23,4%. Judeţul Mureş a avut o pondere de 11,7%, Covasna de 2,7%, iar Harghita de 2,6%.
În ceea ce priveşte valoarea totală a importurilor realizate în primele nouă luni ale anului 2020, aceasta s-a ridicat la peste 7,2 miliarde de euro. Comparativ cu perioada similară a anului 2019, importul a fost mai mic cu 3,2%, respectiv cu peste 238 milioane de euro.
Şi aici, judeţul Braşov înregistrează cea mai însemnată pondere, 29,7%. La polul opus se situează judeţul Covasna, cu 2,8%.
În Regiunea Centru, balanţa comercială a înregistrat, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, un deficit în valoare de 100,3 milioane de euro, având valori pozitive în judeţele Sibiu, Alba şi Braşov şi negative în Mureş, Harghita şi Covasna. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE