Concluzia deputatului Dumitrița Gliga despre ”testul pe care industria zahărului îl dă în aceste săptămâni” Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 142 Vizualizări

Concluzia deputatului Dumitrița Gliga despre ”testul pe care industria zahărului îl dă în aceste săptămâni”

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a participat joi, 5 mai, la întâlnirea organizată la Luduș între ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, și cultivatorii de sfeclă de zahăr din zonă, care a avut ca obiectiv identificarea de soluții pentru salvarea fabricii de zahăr din oraș.

”Am fost încântată să constat că există o determinare puternică din partea fermierilor pentru reluarea ciclului de producție, care necesită un minim necesar de 7.000 hectare de teren cultivat cu sfeclă de zahăr, cu o producție medie de 45 tone la hectar, pentru a susține un flux rentabil de procesare în fabrică. Ministrul Agriculturii a informat fermierii că este mandatat din partea Guvernului să demareze negocieri pentru menținerea activității fabricii de zahăr de la Luduș, pentru continuarea activității de cultivare a sfeclei de zahăr în zonă și implicit a păstrării locurilor de muncă ale salariaților din fabrică”, a informat, prin intermediul unei declarații de presă, deputatul Dumitrița Gliga.

Totodată, deputatul Dumitrița Gliga a informat că în cursul discuțiilor s-a conturat ”un plan bine definit”, cu trei variante posibile de urmat: ”1. Să fie preluată fabrica de către fermieri; 2. O asociere de fermieri și investitori români; 3. O variantă tripartită alcătuită din fermieri, investitori privați și statul român.”

”Săptămâna viitoare este programată întâlnirea pentru negocieri cu patronatul de la SC Tereos RO SA. Întâlnirea de astăzi a demonstrat că se pot găsi soluții viabile, dacă există interes și dacă se pun cu bună credință la aceeași masă producătorii, procesatorii și investitorii”, a conchis deputatul Dumitrița Gliga.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE