Big Brother Dăneşan Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 103 Vizualizări

Big Brother Dăneşan

3189_big.gif

Inspirat de camerele de supraveghere de pe DN 1 şi sătul de distrugerile provocate pe domeniul public, primarul Dorin Dăneşan vrea să verifice şi la Sighişoara eficienţa controlului de tip big-brother asupra cetăţenilor certaţi cu bunele moravuri. Înclinaţiile mai păcătoase ale unor taximetrişti care au reuşit să-i supere şi pe consilierii locali i-au convins pe edili că "urmărirea pe viu" cu ajutorul camerelor video nu poate fi decât benefică. Proiectul a fost dat deja în lucru unui specialist, iar deocamdată este în faza de cerere de ofertă.

Costurile nu au putut fi estimate, dar banii sunt prevăzuţi în buget, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihaela Tuerk. Primarul Dorin Dăneşan, în numeroase declaraţii publice s-a arătat dezamăgit de distrugerile pe care unii localnici le provoacă pe domeniul public şi de felul în care concitadinii înţeleg să protejeze ceea ce autorităţile construiesc, pagubele însumate fiind deloc de neglijat.

Vandalii din Cetate

În plus, din acest an în Cetate nu va mai funcţiona nici o discotecă, pentru că, spune primarul Dăneşan: "Din Cetate porneau petrecăreţii puşi pe scandaluri şi distrugeri, mai mult decât în alte oraşe". Mărturie stau coşurile de gunoi distruse sau indicatoarele de circulaţie prăbuşite la pământ. Edilul şef a precizat că a dat deja în lucru unui specialist proiectul de instalare a camerelor video. În funcţie de necesarul de aparate de supraveghere pe care studiul îl va releva, foarte probabil în acest an vor fi montate camere video doar în "zonele fierbinţi": Cetate, centru şi pe strada Mihai Viteazu. Restul, anii următori. Cât despre investiţie, primarul Dăneşan nu-şi face probleme, pentru că, în opinia sa, banii investiţi în camerele de supraveghere vor fi scoşi cu vârf şi îndesat din amenzi!

Taximetriştii în focus

Zeci de ochi electronici îi vor urmări pe cei care traversează neregulamentar strada sau aruncă pe jos resturi şi hârtii. Însă printre primii care vor intra în colimator se numără taximetriştii.
Supărarea consilierilor locali pe taximetriştii care parc-ar face singuri legea pe şoselele din Sighişoara e mai veche. La ultima şedinţă, din această săptămână, majoritatea consilierilor au insistat asupra faptului că cele 150 de taxiuri pentru transport de persoane care funcţionează cu autorizaţie la ora actuală în Sighişoara sunt mult prea numeroase şi ocupă abuziv locuri de parcare. În staţia de vizavi de cinematograf, de exemplu, sunt rezervate 13 locuri de parcare pentru taxiuri, însă numărul maşinilor care staţionează acolo ajunge uneori la peste 20-25, blocând circulaţia în zonă. S-a solicitat chiar desfiinţarea staţiei de taxi din acea locaţie. În total, la Sighişoara există 57 de locuri de parcare pentru taxiuri, care acoperă mai toate zonele oraşului.
Cu toate acestea multe parcări rămân permanent goale (ex. cea de la moara Munca şi de la biserica din Corneşti), în schimb se creează aglomeraţii în special la parcările de pe centru şi de pe strada Mihai Viteazu. Apoi, concurenţa neloială i-a determinat pe unii taximetrişti care n-au mai făcut faţă să-şi vândă maşinile. Şeful direcţiei Tehnice din Primărie, Petru Maşca, membru în Comisia de atribuire a autorizaţiei pentru taxiuri, le-a explicat marţi la şedinţa Consiliului Local că s-au făcut mai multe controale în locurile de aşteptare ale clienţilor, în trafic (împreună cu Poliţia) şi la Dispecerate în urma cărora s-au întocmit procese verbale de constatare şi sancţionare pentru taximetriştii prinşi fără autorizaţie, pentru parcarea maşinilor pe trotuar sau pe alte locuri decât cele stabilite prin HCL 126 din 2003. Majoritatea proceselor verbale au fost însă contestate, iar instanţa a aplicat sancţiunea avertismentului, motivând prin gradul de pericol social redus al faptei.
Până la montarea camerelor video de supraveghere, dar şi după aceea, sarcina verificării taximetriştilor ar trebui să revină Poliţiei comunitară, care în momentul de faţă are doar şase angajaţi. Pentru viitorul apropiat s-a propus organizarea a cel puţin 2-3 controale pe săptămână, iar din comisia care se va deplasa pe teren vor face parte, pe rând, toţi consilierii locali.
Supărarea consilierilor locali pe taximetriştii care parcă ar face singuri legea pe şoselele din Sighişoara e mai veche. La ultima şedinţă, din această săptămână, majoritatea consilierilor au insistat asupra faptului că cele 150 de taxiuri pentru transport de persoane care funcţionează cu autorizaţie la ora actuală în Sighişoara sunt mult prea numeroase şi ocupă abuziv locuri de parcare.
Florentina Călugăr

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE