FOTO: Liceenii, interesaţi de o carieră în medicină Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 469 Vizualizări

FOTO: Liceenii, interesaţi de o carieră în medicină

20 de elevi de la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş au venit luni, 7 aprilie, la prima oră, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) pentru a vizita Grădina Botanică, Centrul Sportiv, punctele de atracţie din acest an fiind Muzeul de Anatomie şi Laboratorul de Anatomie, dar şi Centrul de Simulare. Entuziasmaţi şi curioşi, tinerii au venit la UMF cu scopul de a afla cât mai multe detalii despre o carieră în medicină, pentru a purta discuţii cu cadrele didactice, dar şi cu studenţii, majoritatea fiind deja pregătiţi pentru admitere.

Prilej de cunoaştere a facultăţilor

„Zilele Porţilor Deschise” au debutat la UMF cu vizite încă de la primele ore ale dimineţii. În curtea Universităţii, elevi din toate clasele aşteptau cuminţi să viziteze punctele de atracţie. Peste 700 de elevi sunt aşteptaţi în această săptămână la Universitatea de Medicină şi Farmacie. „Zilele Porţilor Deschise” la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş este un eveniment care se desfăşoară în săptămâna 7-11 aprilie. Ca în fiecare an, se va face o scurtă prezentare a Universităţii pe facultăţi, în două zile, şi anume în 7 şi în 9 aprilie cu începere de la ora 14.00, respectiv 12.00, în Sala Festivă, unde sunt invitaţi practic toţi elevii pentru a ne cunoaşte mai bine facultăţile. Trei doamne doctor foarte drăguţe vor susţine aceste prezentări, doamnele doctor Amelia Tero-Vescan, Simona Mureşan şi Bukhari Csilla, de la cele trei facultăţi, tocmai pentru a face cât mai atractivă Universitatea noastră pentru elevi. În afară de aceste activităţi care practic sunt organizate pentru toată lumea se vor desfăşura vizite la punctele de atracţie din cadrul Universităţii, vizite care nu s-ar putea desfăşura fără ajutorul Ligii Studenţilor, atât secţia română, cât şi secţia maghiară. Practic, studenţii voluntari vor conduce grupurile prin Universitate, la Grădina Botanică, la Biobază, la Centrul de Simulare, la Centrul Sportiv, punctul de atracţie din acest an fiind Muzeul de Anatomie şi Laboratorul de Anatomie în condiţiile în care vizitatorii chiar vor să vadă ce se întâmplă acolo, pentru că sunt elevi care nu sunt pregătiţi sufleteşte să vadă, spre exemplu, un cadavru disecat. Pentru acest an, Centrul de Simulare este iarăşi un punct de atracţie, pentru că acesta nu a fost inclus în vizitele de anul trecut şi cred că va fi o noutate pentru elevi. Sunt anunţaţi în jur de 700 de elevi să viziteze în această săptămână Universitatea noastră, îi aşteptăm cu mare drag şi sperăm să nu-i dezamăgim”, a precizat Cristina Mailat, şef Cabinet Rector UMF şi reprezentant al Comitetului de Organizare al „Zilelor Porţilor Deschise”.

„Curioşi pentru a afla posibilităţile din cadrul UMF”

Elevii de la „Unirea”, tineri din clasele a XI-a şi a XII-a, au participat la aceste activităţi din curiozitate, însă nu exclud posibilitatea unei viitoare cariere în medicină. „Noi am primit de la Universitatea de Medicină şi Farmacie oferta pentru săptămâna aceasta şi noi ne-am alăturat programului dânşilor pentru ziua de azi. Eu am făcut un pic de reclamă în cele două clase, clasa terminală şi clasa a XI-a. Acum am venit cu aproximativ 20 de elevi, jumătate din clasa a XI-a şi jumătate din a XII-a. În clasa a XII-a sunt elevi care vor să urmeze o carieră în acest domeniu şi atunci sunt interesaţi 100% să participe la aceste activităţi, iar cei dintr-a XI-a sunt curioşi şi nu exclud posibilitatea de a urma o facultate în domeniu şi efectiv vor să ştie posibilităţi au în cadrul UMF”, a precizat prof. Kiss-Bujáki Ildikó, profesor de biologie la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş.

Rebeka este în clasa a XI-a şi deja ştie că după terminarea liceului se va îndrepta către Medicină. Şi-ar dori să devină medic de familie şi tocmai de aceea nu ratează nicio oportunitate de a vizita Universitatea, de a purta discuţii cu cadrele didactice şi de a afla cât mai multe lucruri despre acest domeniu. „Mama mea a venit din Marghita aici, la facultate şi mi-a povestit foarte multe lucruri interesante şi astfel m-a făcut foarte curioasă. De aceea, aş vrea să vin şi eu la UMF. Acum sunt în clasa a XI-a, mai am un an, dar mi-ar plăcea să vin la Medicină. Mi-ar plăcea să devin medic de familie. Nu am venit să văd vreun laborator anume, sunt curioasă la modul general şi vreau să văd tot ce se poate”, a povestit Kusa Rebeka, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş.

Foto: Miruna OBRAZ

[zizigallery id=1167]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Nu le mai faceţi atâta publicitate celor de la UMF! Vedeţi şi realitatea de dincolo de gard. Singura univ. din România la care admiterea nu se face după un manual recunoscut de minister, ci după o carte tradusă din SUA.Pe care, o vând cu 150 lei! Mergeţi şi la Cluj, la Bucureşti, dragi elevi. Oricum, oraşele sunt mai mari şi mai multe posibilităţi de a avansa profesional
    În altă ordine de idei, luni au fost în vizită şi elevi de la ,,Papiu,, , ,,Unirea,, şi ,,Marinescu,, în aceeaşi zi.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE