BC Mureş pregăteşte cu încredere turneul play off BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

BC Mureş pregăteşte cu încredere turneul play off

După aflarea adversarei din primul tur al play off-ului Ligii Naţionale de Baschet Masculin, în care BC Mureş Târgu-Mureş va întâlni BCM U Piteşti, conducerea clubului mureşean, mulţumită de parcursul echipei în sezonul regulat a stabilit ca target calificarea în semifinale, ceea ce presupune  trecerea de echipa din Trivale, singura care a reuşit în acest sezon două victorii în faţa echipei mureşene, 84-74 în etapa a III-a a turului şi 105-98 în returul de la Târgu-Mureş. A doua a fost singura partidă a „tigrilor” care a avut nevoie de prelungiri. „Am mai spus şi o repet: nu contează pe cine întâlnim în play off, vom aborda fiecare partidă la victorie, aşa cum a făcut-o şi până în prezent. Întâlnim o echipă s-o numim grea. Noi avem avantajul terenului, ei pe cel moral, după cele două victorii împotriva noastră în sezonul regulat, singura echipă care a reuşit acest lucru. Important este ca meciurile să fie decise în teren şi să câştige cel mai bun. Targetul nostru este trecerea de primul tur şi am deplină încredere în echipă şi în conducerea tehnică”, a declarat preşedintele BC Mureş, Cornel Lungu.

Dezamăgire faţă de reacţia protestului la adresa suporterilor sibieni

Preşedintele mureşenilor şi-a manifestat totodată dezamăgirea faţă de poziţia conducerii clubului CSU Atlassib Sibiu referitoare la incidentele provocate de grupul de suporteri ai echipei lor care au afişat bannere vulgare şi au scandat lozinci xenofobe în Sala Sporturilor din Târgu-Mureş cu ocazia partidei din penultima etapă campionatului. „Afirm cu toată răspunderea că acele manifestări incalificabile au fost premeditate şi am semnalat acest lucru organelor competente, care au demarat ancheta care se impune. Sunt dezamăgit de reacţia clubului sibian, pe care îl respect, dar poziţia acestora a fost mai degrabă una în care caută să scape de răspundere şi nu semnează nimeni, aşa cum am făcut-o eu. Federaţia nu agreează acest fel de manifestări, dar nu a vrut să dea amploare acestor evenimente neplăcute şi va lua probabil o decizie după desfăşurarea anchetei în curs. Voi lăsa totuşi ca de acest lucru să se ocupe organele competente şi nu vreau să mai dezbat acest subiect de acum încolo, trebuie să privim înainte”, a comentat preşedintele mureşenilor reacţiile la protestul înaintat de BC Mureş.

Sekulovic, confirmat pentru sezonul viitor

În încheiere, Cornel Lungu a anunţat că se află în tratative avansate privitoare la prelungirea contractului cu tehnicianul Srecko Sekulovic. „Sunt mulţumit de felul în care a evoluat echipa şi de felul în care Srecko a ştiut să gestioneze finalul campionatului, în poate cea mai echilibrată ediţie din ultimii ani. Ca urmare, am decis ca acesta să continue alături de noi şi în sezonul viitor şi să considere Târgu-Mureşul a doua sa casă. Se află de peste doi ani la echipă şi ne-a dovedit tuturor prin rezultate de profesionalismul său. Depindem în acest sens în mare măsură şi de sprijinul sponsorilor, bugetul pentru sezonul viitor urmează a fi stabilit în zilele următoare”, a precizat Cornel Lungu. Tehnicianul sârb a apreciat cuvintele frumoase la adresa sa adresate de preşedintele mureşenilor şi şi-a exprimat deschiderea pentru a rămâne la echipă. „Mulţumesc pentru cuvintele frumoase şi pot să spun la rândul meu că sunt mulţumit de echipă, de felul în care au reacţionat jucătorii cerinţelor. Am încheiat un campionat greu, dar de fapt greul de abia acum începe. Despre sezonul viitor pot să spun că deja mă simt acasă la Târgu-Mureş. Mulţumesc tuturor pentru susţinere, de la preşedinte la suporteri, înseamnă foarte mult pentru mine şi pot să spun că în asemenea condiţii îmi face mare plăcere să rămân”, a răspuns Srecko Sekulovic.

Primele două întâlniri dintre BC Mureş şi BCM U Piteşti vor avea loc în „junglă”, peste două săptămâni, în 25 şi 26 aprilie, partide în care mureşenii vor să răzbune cele două înfrângeri suferite în sezonul regulat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE