FOTO: Să râdem… cu caricaturistul Ion Sfâriac! Cultură
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 278 Vizualizări

FOTO: Să râdem… cu caricaturistul Ion Sfâriac!

A ion sfariacCaricaturistul Ion Sfâriac a sărbătorit 30 de ani de activitate în domeniu prin intermediul unei expoziţii retrospective organizată în foaierul Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, pe perioada desfăşurării Festivalului Naţional Studenţesc de Satiră şi Umor.

Una din „piesele grele” ale expoziţiei a fost caricatura „Wanted”, inspirată din starea de pauperitate a românilor. „Mă inspir din orice evenimente. Caricatura care îmi e cea mai dragă de aici e un fel de photoshop, „Wanted”, adică cea mai căutată bancnotă din România. Foarte puţini români au văzut cum arată bancnota de 500 de lei, foarte puţini au avut-o în portmoneu”, a declarat sâmbătă, 21 noiembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, Ion Sfâriac. „Mă inspir şi din fotbal, care e la modă mereu, dar şi din evenimente politice. Am expusă şi o caricatură cu globul pământesc care trece printr-o maşină de tocat carne şi bineînţeles că în loc de carne tocată iese steagul american, adică puterea supremă mondială”, a completat, cu umor, artistul.

În ceea ce priveşte satisfacţiile activităţii de caricaturist, Ioan Sfâriac a mărturisit că acestea nu sunt de ordin material, ci spirituale. „Satisfacţiile activităţii mele sunt mai mult spirituale şi mai puţin materiale deoarece după 1990 caricatura se plăteşte foarte slab, aproape deloc. Pe timpuri, eu şi Ştefan Boroş Tety, decanul de vârstă al caricaturii mureşene, am fost colaboratori apropiaţi ai ziarului „Steaua Roşie” ani de zile, făceam caricaturi la rubrica „Mozaic duminical”. Erau vremuri în care caricatura era parcă mai apreciată”, a mărturisit caricaturistul care în acest an a împlinit frumoasa vârstă de 60 de ani.

[zizigallery id=1842]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE