Contestaţia Prefecturii împotriva numirii lui Andrei Mureşan, respinsă Administratie
  • admin
  • 5 comentarii
  • 492 Vizualizări

Contestaţia Prefecturii împotriva numirii lui Andrei Mureşan, respinsă

111Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Mureş a respins, marţi, ca neîntemeiată, contestaţia depusă de Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, împotriva Dispoziţiei 1451/4 mai 2015, prin care fostul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş, Andrei Mureşan, a fost numit în funcţia de secretar al municipiului Târgu-Mureş, prin transfer în interes de serviciu. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Mureş, Veronica Ţambrea, a declarat pentru Agerpres că instanţa a menţinut Dispoziţia nr. 1451/4 mai 2015 a primarului din Târgu-Mureş, Dorin Florea, de numire a secretarului prin transfer în interes de serviciu, că hotărârea din Dosarul numărul 2162/102/2015 nu este definitivă şi că poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

La sfârşitul lunii august 2015, Prefectura Mureş a cerut instanţei anularea dispoziţiei primarului Dorin Florea de numire a secretarului municipiului Târgu-Mureş, Andrei Mureşan, prin transfer în interes de serviciu, şi obligarea pârâtului la efectuarea demersurilor către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) pentru organizarea concursului în vederea ocupării funcţiei publice de conducere de secretar al municipiului. În plângerea prefectului se aprecia că prin emiterea Dispoziţiei 1451/4 mai 2015 nu s-ar fi parcurs etapele prevăzute de lege, până la/pentru organizarea concursului de ocupare a funcţiei publice de secretar al municipiului Târgu-Mureş, devenită vacantă în 30 aprilie 2015 şi că primarului municipiului Târgu-Mureş îi revenea, prin lege, obligaţia ca, în cazul vacantării postului de secretar al municipiului, să organizeze concurs.

Instituţia Prefectului a mai arătat, în cererea de chemare în judecată, că prin transferul în interesul serviciului a lui Andrei Mureşan s-ar fi încălcat art. 90 alin. 6 din Legea nr. 188/1999 republicată, care prevede că în cazul funcţionarilor publici de conducere, transferul se poate realiza pe funcţii publice de conducere de acelaşi nivel sau, după caz, de nivel inferior, ale căror condiţii de ocupare şi experienţă profesională necesară în vederea ocupării sunt similare cu cele ale funcţiei de pe care se efectuează transferul. De cealaltă parte, municipalitatea susţinea că Prefectura Mureş ar încerca să inducă în eroare instanţa de judecată şi opinia publică, prin prezentarea doar a unor aspecte prevăzute de legislaţia referitoare la funcţionarii publici şi că nu ar fi ţinut cont de Ordinul 973/6.05.2015 al ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, referitor la transferul în interesul serviciului a lui Andrei Mureşan la Primăria Târgu-Mureş.

Secretarul Primăriei Târgu-Mureş, Andrei Mureşan, care a fost ulterior reconfirmat în funcţie printr-o nouă decizie a primarului municipiului, semnată în data de 1 septembrie 2015, a arătat că postul pe care s-a transferat este inferior funcţiei deţinute în MMFPSPV, întrucât el nu era angajat al ITM Mureş, ci funcţionar public cu grad de conducere în cadrul ministerului. Acesta a spus că a venit în funcţia de secretar al Primăriei Târgu Mureş prin transfer în interesul serviciului, transfer ale căror condiţii au fost verificate de ambele instituţii implicate în acesta: Primăria Târgu-Mureş şi Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi că „probabil Instituţia Prefectului a fost indusă în eroare de faptul că lucra într-un sediu al ITM Mureş”. Mureşan a afirmat că nu a avut calitatea de angajat al ITM Mureş, ci de angajat ca funcţionar public cu grad de conducere în cadrul Ministerului Muncii.

(sursa: www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Cred ca este numai o chestiune de timp pina cind solutia de la fond va fi confirmata de instanta de recurs.Nu poate exista o alta solutie care sa fie legala.Chestiunea de dezlegat este atit de simpla.Ne mai auzim dupa recurs.Dar atunci poate ca n-o sa mai fie Goga ca sa poata sa-l demita pe individ.

  • Cred ca cel(cea)care l-a determinat pe prefect sa semneze o asemenea bazaconie trebuie neintirziat sa-si dea demisia sau sa fie demis(a),pentru ca a adus un mare prejudiciu functiei si functionarului public in genere.De ce nu si un abuz in serviciu sau de drept?!!!!!!

    • `Instanta a decis ca Dispozitia primarului este legala, daca nu s-ar fi atacat in instanta actul, probabil ca ar fi planat tot felul de suspiciuni asupra transferului ( din punctul meu de vedere nelegal).
      Sentinta e supusa recursului.
      Care este abuzul in serviciu sau de drept?

  • Judecatorii sunt printre putinele persoane care nu raspund in niciun fel pentru solutiile pe care de dau in dosare, tactica aplicata e ” daca e gresita solutia o poate desfiinta instanta superioara” + motivari uneori hilare sau superficiale ale hotararilor pronuntate.
    putina responsabilizare nu ar strica!

  • Cum justifica acum Prefectura jurisprudenta existenta si invocata in actiunea in anulare a dispozitiei secretarului Muresan(cazul similar de transfer al fostului secretar de la Sighisoara , Badea)precum si solutia diferita, in cazuri identice, a aceleiasi instante(Tribunalul Judetean_sectia de contencios administrativ)intr-un stat de drept(bineinteles , judecatorii fiind diferiti in cele doua cauze)?????

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE