Aparat nou pentru determinarea hemoglobinei glicozilate pentru ASCOTID Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1592 Vizualizări

Aparat nou pentru determinarea hemoglobinei glicozilate pentru ASCOTID

1 aparat diabetVești bune pentru copiii și tinerii cu diabet din cadrul Asociației Copiilor și Tinerilor cu Diabet (ASCOTID) Mureș. Aceștia au primit, în dar, de la Parohia „Stânta Treime” din Düsseldorf, un aparat pentru determinarea hemoglobinei glicozilate, care îi va ajuta foarte mult la analize, mai ales că asociația n-a avut până acum un astfel de aparat.

Parohia a inițiat la sfârșitul anului o campanie umanitară pentru sprijinirea copiilor și tinerilor care suferă de această boală. Astfel, credincioșii au donat bani și s-au strâns 3.000 de euro, bani cu care s-a achiziționat acest aparat atât de necesar. „Inițiativa i-a aparținut preotului Iosif Cristian Rădulescu și doamnei Fiest Iuliana cărora copiii le mulțumesc pentru generozitate și felul în care se implică în diverse campanii de ajutorare, iar noi am fost fericiți să știm că s-au gândit la noi. Nu am mai avut un astfel de aparat și l-am achiziționat deoarece copiii nu reușesc mereu să găsescă fonduri la laboratoare și este un aparat foarte practic și util. Din păcate, diabetul insulinodependent este o boală foarte costisitoare, având în vedere că acești copii primesc teste insuficiente și sunt obligați să le cumpere. Apoi, fiind în creștere și dezvoltare, ei au nevoie de o alimentație diversificată și dacă mai plătim și analizele, cum să considerăm că tratamentul este gratuit?”, a precizat Rodica Molnar, președinta ASCOTID Mureș.

2 metodaO metodă simplă și eficientă
Metoda este simplă, deloc traumatizantă, iar rezultatul se afișează rapid, în câteva minute. „Aparatul folosește o picătură de sânge din deget, rezultatul fiind afișat în patru minute. Modul de utilizare este simplu, rapid și fiabil, acesta fiind calibrat automat pentru a asigura precizie maximă și acuratețe de fiecare dată. Cand nivelul hemoglobinei glicozilate este mare, avem de-a face cu un diabet necontrolat. Ne dorim ca viața copiilor diagnosticați cu diabet zaharat de tip 1 (insulinodependent) să fie mai ușoară, ei având viața calculată în glicemie (nivelul glucozei din sânge), grame de carbohidrați și unități de insulină”, a explicat Rodica Molnar.

„Suferința îți poate activa potențialul de a-l înțelege pe cel care suferă”
Preotul Iosif Cristian Rădulescu, de la Parohia din Düsseldorf, a spus despre președinta ASCOTID Mureș că este o luptătoare neobosită, care a transformat durerea într-un izvor de mângâiere pentru copiii și tinerii care se luptă cu diabetul. „Suferința nu este un aspect al vieții celorlalți, ci este în primul rând un aspect al propriei noastre vieți. Faptul că cei mai mulți dintre noi știm cum e să te doară ceva, cum e să suferi dintr-o pricină sau alta este, din punctul meu de vedere, un dar. Și aceasta pentru simplul motiv că suferința îți poate activa potențialul de a-l înțelege pe cel care suferă. Experiența suferinței nu este însă suficientă pentru a pune în valoare potențialul empatic, mai ai nevoie și de o inimă bună. Am întâlnit-o pe doamna Rodica Molnar în mod tangențial și am simțit că în inima ei se zbate o mare durere. Aveam să aflu la un moment dat care era durerea pe care o purta în suflet, însă n-am apucat să mă întristez atât de mult, pentru că doamna Molnar, o luptătoare neobosită, și-a prefăcut durerea într-un izvor de mângâiere pentru cei care duceau aceeași luptă ca și dânsa, o luptă pentru viața copiilor și tinerilor bolnavi de diabet”, a transmis preotul Iosif Cristian Rădulescu.

3 parohieASCOTID, un spațiu al regăsirii
Proetul s-a arătat impresionat și de copiii și tinerii care își duc cu demnitatea crucea și luptă pentru o viață mai bună, în condițiile în care această boală impune o mulțime de probleme. Aflând de lupta lor, parohia a inițiat această campanie umanitară, iar credincioșii și-au oferit sprijinul. „I-am cercetat mai îndeaproape activitatea și am aflat cu uimire că tinerii și copiii cu diabet din Târgu-Mureș și nu numai se pot bucura de o grijă și de o atenție specială din partea ASCOTID, care încearcă să le creeze un spațiu în care să se regăsească, în care să-și împărtășească experiențele pe care le implică această luptă pentru viață și în care să-și reînnoiască puterile de care au nevoie merge mai departe în ciuda provocărilor constante ale acestei afecțiuni. Când asculți poveștile de viață ale acestor copii și tineri, inima pendulează între durere și bucurie. Durere pentru că ei duc crucea unei boli care impune o mulțime de probleme și pentru că unii dintre ei duc pe lângă această cruce și pe cea a sărăciei și a lipsei de iubire, dar și bucurie pentru curajul și demnitatea cu care ei înfruntă greutățile vieții chiar de la începutul ei”, a spus preotul Iosif Cristian Rădulescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE