Rezultatele obținute de UDMR la alegeri, cea mai semnificativă reușită politică din ultimii 16 ani Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 505 Vizualizări

Rezultatele obținute de UDMR la alegeri, cea mai semnificativă reușită politică din ultimii 16 ani

Președintele UDMR Mureș, Brassai Zsombor, a declarat miercuri, 8 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că rezultatele obținute de UDMR la alegerile locale din 5 iunie reprezintă cea mai semnificativă reușită politică din ultimii 16 ani. Astfel, UMDR a reușit să obțină 15 mandate în Consiliul Județean, în loc de 12 la alegerile din 2012, 10 mandate în Consiliul Local, 38 de primari și 440 de mandate de consilier local, în loc de 421 în anul 2012.
Brassai Zsombor a precizat că în schema politică a noului Consiliu Local, UDMR-ul are puterea politică necesară de a influența procesele de decizie. Totodată, liderul UDMR Mureș a spus că avertismentul populației se traduce prin cele 11.709 de voturi mai puține decât în anul 2012. Astfel, mesajul politic trebuie regândit, reformulat, interesele trebuie reprezentate în alt mod și temele politice abordate în alt stil. Brassai Zsombor a spus că o altă problemă este legată de nefuncționarea unor organizații locale, care sunt folosite doar în preajma alegerilor locale pentru desemnarea candidaților. Președintele UDMR Mureș a spus că elctoratul dorește un altfel de UDMR – o organizație deschisă în fața opiniei publice, care asigură un sistem democratic intern și este capabilă să se adreseze fiecărei generații.
„Într-o singură propoziție aș putea spune că am câștigat politic, dar în același timp am primit un avertisment clar de la alegători. După ce s-a stabilit pragul electoral de 5%, au rămas doar trei formațiuni politice: UDMR, PSD și PNL, care au reușit să adune aproape 12.000 de voturi, cu care se trece pragul. Din cele 35 de mandate, UDMR a obținut 15 mandate, adică peste 40%, mai mult decât în anul 2012, iar PSD și PNL câte 10 mandate. Această reușită politică a UDMR-ului este cea mai semnificativă din ultimii 16 ani. Am reușit să ajungem la un nivel de reprezentare întărit cu încă două mandate. Nimeni nu poate contesta că alianța există și este câștigătoare. Când am reușit să cădem de acord cu cei de la PCM în legătură cu al 15-lea loc de pe listă, am spus clar că dacă alianța are efect electoral, atunci trebuie să profite de încă două mandate, ca să intre și candidatul PCM. Am reușit. Îmi pare rău că nu am reușit să ducem discuțiile la bun sfârșit cu cei de la PPMT. După cum știți, ei nu au intrat nici de această dată. Sper că au înțeles că în județul Mureș alianța este singura cale de succes în politica de reprezentare a minorității maghiare. La nivel de Târgu-Mureș, putem vorbi de o reușită politică. Din cele 23 de mandate, am păstrat 10 mandate, iar PNL are doar 6, PSD are 4 și POL a obținut 3 mandate. În schema politică a noului Consiliu Local, UDMR-ul are puterea politică necesară de a influența procesele de decizie. Sigur, puterea presupune și responsabilitate, deci trebuie să cumpănim cu mare înțelepciune cum și pentru ce scop folosim puterea în următorii patru ani”, a declarat Brassai Zsombor.
Președintele UDMR Mureș a afirmat că programul politic al UDMR-ului este conceput în ideea schimbării, deoarece municipiul Târgu-Mureș a devenit un oraș părăsit de cetățeni. „Majoritatea alegătorilor care au votat cu domnul Soos, cu domnul Mașca sau cu doamna Ciotlăuș au votat, de fapt, pentru o schimbare. Dacă nu am reușit să onorăm cu succes această doleanță a electoratului majoritar, avem datoria să lansăm procesul de schimbare la nivelul Consiliului Local. Programul politic al UDMR-ului este conceput în ideea schimbării, fiindcă chiar dacă a trecut campania electorală, trebuie să accentuăm că Târgu-Mureșul a devenit un oraș părăsit de cetățeni, ceea ce s-a constatat și la prezența la vot, doar 50% s-au prezentat la urne”, a menționat Brassai Zsombor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE