Săptămâna Internațională a Alăptării, la Tîrgu Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 275 Vizualizări

Săptămâna Internațională a Alăptării, la Tîrgu Mureș

 

În fiecare an, între 1 și 7 august, Alianța Mondială pentru Alăptare organizează Săptămâna Internațională a Alăptării, pentru a promova, proteja și susține alăptarea la nivel global. În Târgu Mureș, în cadrul campaniei „Îți mulțumesc, mamă, pentru că m-ai alăptat!”, Asociația SAMAS, în parteneriat cu My Happy Family și Mami Center, organizează evenimente pe tema alăptării la care cei dornici de participare se pot înscrie la link-ul http://bit.ly/2aFSr0x.

Prin înscriere, mămicile au posibilitatea de a participa marți, 2 august, de la ora 11:00, la un curs despre alăptare în Târnăveni, iar miercuri, 3 august, începând cu ora 17:00, la AMA Learning Center, mămicile pot participa la un curs despre alăptare, beneficiile acesteia și importanța alăptării, susținut de Adina Iancu – Educator Perinatal SAMAS.

Joi, 4 august, ora 17:00, la AMA Learning Center, Adina Iancu va susține un curs pe tema provocărilor și miturilor despre alăptare pentru mame.

Vineri, 5 august, de la ora 18:00, în Parc Cetate, mamele sunt invitate la discuții despre experiența alăptării și la un flash mob de alăptare – Aleea Alăptării.

Sâmbătă, 6 august, la ora 10:00, în Parc Cetate, mămicile, alături de tătici și copii, pot participa la o sesiune de exerciții de babywearing și alte exerciții fizice în familie.

Duminică, 7 august, începând cu ora 17:30, în J`ai Bistrot, mamele, alături de familiile lor, sunt invitate la o sesiune de discuții pe tema nutriției sănătoase. Ziua se va încheia cu vizionarea documentarului “The Milky Way”.

“Este momentul ca promovarea și susținerea alăptării în România să devină o prioritate națională de sănătate. Toate forurile mondiale de sănătate, și chiar și cele economice, au luat act de legătura direct proporțională, dovedită prin nenumărate studii, între alăptarea bebelușului și starea sa de sănătate, ritmul de dezvoltare, inclusiv intelectuală, pe toată durata vieții. În acest context, asociația SAMAS își dorește să ofere unui număr cât mai mare de mame din România, informații corecte despre alăptare încă din perioada prenatală și, cel mai important, suport practic mamelor care întâmpină dificultăți în cursul alăptării. Este obiectivul nostru să susținem alăptarea bebelușilor întocmai după recomandările OMS. De aceea, am lansat anul acesta o campanie pro-alăptare prin care, pe de-o parte, punem la dispoziția mamelor informații și suport pentru alăptare, iar pe de alta, le mulțumim, pentru această primă investiție neprețuită în sănătatea și viitorul copiilor lor.”, a declarat Ana Măiță – Purtător de Cuvânt, Asociația SAMAS.

Alăptarea este o modalitate unică pentru a-i oferi bebelușului hrana perfectă pentru a crește și pentru a se dezvolta sănătos.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE