ProEtnica 2016 a început sub Înaltul Patronaj al Președintelui României Eveniment
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

ProEtnica 2016 a început sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

ProEtnica 2016 sub înaltul patronaj al Președintelui RomânieiFestivalul ProEtnica a început joi, 18 august, în Cetatea Medievală din Sighișoara. Până duminică, 21 august, cele 20 de Minorități Naționale vor oferi spectatorilor posibilitatea de a le descoperi tradițiile și cultura prin spectacolele care se vor desfășura pe scena festivalului. De asemenea, va fi vernisată o expoziție și vor fi susținute o serie de conferințe.

Ediția a 14-a a ProEtnica a fost deschisă în 18 august la ora 16.00. Pe scenă au urcat alături de organizatorul principal al festivalului, Volker Reiter, Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Irina Cajal Marin, Subsecretar de stat, Alexandru Cîmpean, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Lucian Goga, prefectul județului Mureș, Ovidiu Mălăncrăveanu, primarul municipiului Sighișoara, și Carol W. König, consilier în cadrul Ministerului Culturii. Apoi, de la ora 16.30, în clădirea Primăriei din Sighișoara, a avut loc o conferință de presă care a fost continuată cu discuție despre rolul ProEtnica și despre situația Minorităților Naționale.

Promovarea dialogului intercultural

Volker Reiter a început prin a le mulțumi partenerilor și sponsorilor evenimentului. „Cele 20 de Minorități Naționale vor fi prezente la ProEtnica cu peste 600 de participanți. Ediția a 14-a va contribui la promovarea schimbului intercultural și la conturarea drepturilor interetnice într-o societate pluralistă și democrată. Vă doresc un festival frumos”, a continuat Volker Reiter, directorul executiv al festivalului. Primarul Sighișoarei le-a mulțumit oaspeților pentru prezență și sprijin. „Suntem deosebit de onorați să găzduim această manifestare culturală deosebită. Această cetate pe care am moștenit-o reprezintă locul ideal pentru acest eveniment”, a spus Ovidiu Mălăncrăveanu. „Vă dorim să petreceți patru zile de neuitat”, a încheiat acesta.

ProEtnica 2016 sub înaltul patronaj al Președintelui RomânieiConsilierul prezidențial, Sergiu Nistor: „Diversitatea culturală este o bogăție”

Pentru prima dată, festivalul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Iohannis. Consilierul prezidențial, Sergiu Nistor, i-a oferit o diplomă lui Volker Reiter și a ținut un scurt discurs pe scena festivalului. „Este o ocazie foarte plăcută de a fi mesagerul Președintelui României și de a înmâna organizatorilor diploma care atestă Înaltul Patronaj pentru ProEtnica 2016. Pentru mine este o mare plăcere, dar este în același timp o responsabilitate și o onoare pentru dumneavoastră de a primi acest titlu. Președintele României apreciază în cel mai înalt grad faptul că dumneavoastră și ProEtnica valorificați una dintre cele mai mari valori ale țări noastre, diversitatea culturală și dialogul interetnic. O valoare care devine din ce în ce mai mult o resursă. Departe de a fi o problemă, diversitatea culturală este o bogăție, un tezaur. Dumneavoastră faceți ca această resursă să ajungă la cei care trebuie să o cunoască și să o valorizeze”, a spus Sergiu Nistor.

Ansamblu polonezi, ProEtnica 2016

În continuare ceilalți oaspeți importanți ai festivalului le-au transmis cuvinte frumoase și încurajatoare organizatorilor și celor care participă la ediția a 14-a a ProEtnica. După aceea, pe scenă au început să urce trupe de dansatori, spectacolul fiind deschis de Ansamblul muntenilor polonezi „Solonczanka” din Solonețu Nou, Suceava.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE