Zilele Filmului LUX 2017 la Târgu-Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

Zilele Filmului LUX 2017 la Târgu-Mureș

Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează în perioada 5-7 noiembrie Zilele Filmului LUX 2017, care se vor desfășura anul acesta în trei dintre cele mai importante centre urbane și culturale din România: București, Cluj-Napoca și Târgu-Mureș.

Conform unui comunicat emis de către Bogdan Barla, ofițerul de presă al Parlamentului European, manifestarea, ajunsă la cea de a șasea ediție în România, va prilejui proiecția filmelor finaliste în cursa pentru Premiul LUX al Parlamentului European, ediția 2017, dezbateri cu spectatori, realizatori de producție cinematografică, regizori, scenariști, critici de film și jurnaliști specializați.

Publicul va putea viziona şi o expoziție de fotografii despre comunitatea Sami – un popor indigen care trăiește în nordul Suediei, Norvegiei și Finlandei. Fotografiile sunt puse la dispoziție de Ambasada Suediei.

La Târgu-Mureș, Zilele Filmului LUX 2017 se vor desfășura la Cinema Arta, în zilele de 5, 6 și 7 noiembrie.

Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene. Premiul LUX contribuie, astfel, la îmbogățirea patrimoniului cinematografic și cultural al Europei.

Câștigătorul Premiului LUX, ediția 2017, va fi anunțat în data de 14 noiembrie a.c., la sesiunea plenară a Parlamentului European, la Strasbourg. Mai multe informații se găsesc pe website-ul proiectului: www.luxprize.eu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE