Kelemen Hunor, declaraţie despre ziua de 1 Decembrie Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 537 Vizualizări

Kelemen Hunor, declaraţie despre ziua de 1 Decembrie

Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) a organizat vineri, 8 decembrie, o şedinţă a Consiliului Reprezentanților Unionali, în incinta Palatului Culturii din Târgu-Mureș.

„Și maghiarii vor să fie bunăstare în România”

În discursul său, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a apreciat rezultatele Uniunii la nivel de țară dar a vorbit despre o mare „lipsă” a României.

„Noi în România nu avem un proiect mare, un scop comun, oamenii din România nu sunt capabili să ia de comun acord o decizie legată de o autostradă, cum am putea să decidem atunci legat de lucruri mult mai importante (…). Și dacă noi considerăm că nu avem de ce să sărbătorim în 1 decembrie, ne putem respecta unul pe celălalt. Și maghiarii vor să fie bunăstare în România, vor să se simtă bine aici, dar ceea ce lipsește este  încrederea”, a afirmat Kelemen Hunor.

Porcsalmi Bálint, președinte executiv al UDMR, a menționat că în anul 2018 maghiarii nu vor avea energie pentru conflictele interne şi a spus că „trebuie să ne concentrăm pe oameni”. În legătura de anul 2018, acesta a zis că 2018 nu este doar anul Centenarului, ci și anul maghiarilor.

„Trebuie să subliniem tot ce am făcut noi pentru România de azi. Trebuie să zicem cine suntem și care este scopul nostru. Cu tot ce se poate mândri România astăzi e făcut în mare parte de maghiari”, a declarat Pocsmai Bálint, care a mulțumit apoi celor care au ajutat în adunarea celor 231.000 de semnături pentru suţinerea iniţiativei cetățeneşti europeană, Minority SavePack.

Markó Béla, fost președinte UDMR, a transmis că e foarte important ca Uniunea să deţină pârghiile necesare pentru a participa la luarea deciziilor din Parlamentul României.

„Trebuie să creăm o situație în Parlament în care putem influența deciziile, putem face parte din luarea deciziilor”, a afirmat Markó Béla.

GÁLL Boglárka

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE