FOTOGALERIE: Premii, oficialități și promisiuni la Festivitatea Zilelor Colegiului Național „Unirea” Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 428 Vizualizări

FOTOGALERIE: Premii, oficialități și promisiuni la Festivitatea Zilelor Colegiului Național „Unirea”

Centrul Cultural Mihai Eminescu a găzduit vineri, 26 ianuarie, începând cu ora 12:00, Festivitatea de încheiere a Zilelor Colegiului Național „Unirea” (22-26 ianuarie). Sala a fost plină de elevi, cadre didactice, dar și oficialități, iar momentul a marcat încheierea unei săptămâni aniversare bogate în activități și rezultate pozitive.

 

Gazdele din partea Colegiului au fost Prof. Aurora Stănescu (Director), Prof. Consuela Pop (Director adjunct) și Prof. Laura Sabău (Consilier educativ).

Adina Pui (Inspector Școlar General Adjunct) a transmis un mesaj de apreciere din partea IȘJ Mureș: „Transmitem cu acest prilej de sărbătoare aprecierea Inspectoratului Școlar Județean Mureș pentru modul onorabil în care corpul profesoral al școlii dumneavoastră, elevii și părinții au conferit educației rolul formator pe care aceasta îl susține. Prețuit în mentalul colectiv al zonei, competitiv în procesul instructiv-educativ, Colegiul Național „Unirea” continuă să fie o unitate de învățământ care își respectă deviza.”

Cristina Someșan, directoarea Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian”, s-a aflat la eveniment

Mesaj tăios din partea primarului

A urmat să ia cuvântul Dorin Florea (Primarul Municipiului Târgu-Mureș), care a profitat de moment ca să semnaleze situația incertă în care instituția de învățământ se află din punctul de vedere al clădirii în care funcționează: „Încerc de fiecare dată să vă transmit gândurile care m-au determinat pe mine să respect școala, profesorii pe care i-am avut, exemplul care mi l-au oferit și e normal să se întâmple și aici același lucru. Vreau să felicit pe toată lumea care s-a implicat real, și nu numai declarativ sau căutând planul B vizavi de ceea ce înseamnă soarta și viitorul acestei instituții de învățământ. Este rodul unor bâlbâieli și a unui stat slab care se vede foarte clar că nu a pus nici un accent pe ceea ce înseamnă educație. Totul a fost o spoială și este în continuare o spoială. Pentru că nu te joci cu instituțiile care și-au creat un nume și un renume și nu te joci cu soarta copiilor, indiferent ai cui sunt.”

Dorin Florea alături de conducerea Colegiului Național „Unirea”

Edilul a subliniat că tensiunile din cadrul instituțiilor de învățământ le afectează calitatea actului educațional: „Colegiul Național „Unirea” a fost încontinuu, ca și Facultatea de Medicină, o întrecere absurdă în a distruge ceva. Și vă rog să le transmiteți și colegilor de limbă maghiară că în Ungaria nu s-a retrocedat nici o școală. Bine au făcut, și l-am și felicitat pe premierul Ungariei pentru această decizie. Nu e rolul și rostul Bisericii astăzi să se ocupe de licee și colegii naționale. Din păcate, și Facultatea de Medicină, datorită ciondănelilor și a compromisurilor repetate, nu a mai ajuns la înălțimea la care a fost în urmă cu 30 de ani.”

A urmat rândul Vicepreședintelui Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu, să ia cuvântul: „S-a spus că învățământul este averea națională, iar valoarea acestei averi naționale este dată de cadrele didactice și, în egală măsură, și de către elevi. Aici, la Colegiul Național „Unirea”, dovada excelenței este de notorietate și asta datorită profesionalismului, dăruirii întregului colectiv. Vă felicit și vă doresc succes în cariera profesională, și elevilor, în perioada cursurilor, să finalizați cu succes și diplomele pe care le veți obține să nu fie doar niște documente cu care veți reuși să vă angajați într-un loc sau în altul, mai mult sau mai puțin dorit, ci cunoștințele pe care le veți asimila în perioada programului de învățământ să fie cele care să vă ajute în viață.”

Lucian Goga (Prefectul Județului Mureș) a fost la rândul său prezent și a asigurat auditoriul de sprijinul autorităților locale în ceea ce privește situația Colegiului Național „Unirea”: „La moment de sărbătoare vreau să vă transmit cele mai bune gânduri din partea mea și din partea colegilor din Instituția Prefectului, să vă asigur că atât cât îmi permit competențele o să fiu mereu alături de dumneavoastră. Domnul primar are dreptate, situația Colegiului „Unirea” este mult discutată și disputată, vă dăm noi, cei prezenți aici, autoritățile din județul Mureș, toate asigurările că facem tot ce ține de noi pentru ca procesul educațional să se desfășoare în cele mai bune condiții.”

Maria Kozak (Inspector Limba și literatura română) a transmis un mesaj succint și elocvent: „Nu pot decât să vă mulțumesc, să vă doresc succes în tot ceea ce faceți, să păstrați acest spirit unirist, să aveți mereu cerul senin, gândul înalt și spiritul curat.”

După fapte, și distincții

Aurora Stănescu a acordat „medalii întru dăinuirea spiritului unirist” unor parteneri de încredere ai Colegiul Național „Unirea”. Astfel, distincții au fost oferite pentru Prof. Cristiana Chira (Director Casa Corpului Didactic Mureș), Prof. dr. Angela Borda (Prorector Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș), Prof. dr. Silvia Imre (UMF Târgu-Mureș) și Monica Avram (Director al Bibliotecii Județene Mureș).

În continuare, au fost acordate numeroase distincții elevilor care pe parcursul ultimului an școlar au obținut rezultate deosebite, conform următoarelor secțiuni: Premii academice, Premii de excelență, Activități cultural-artistice, Voluntariat, Activități sportive și Fidelitate.

Evenimentul a fost completat de momente de muzică și dans, asigurate de către elevii talentați ai instituției de învățământ aniversare.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE