Share
Home / Interviu / INTERVIU. Finalista Eurovision Sighișoara Dora Gaitanovici: „O să mă străduiesc să fac un moment de forță“
Dora Gaitanovici a convins juriul cu piesa „Fără tine“, compoziție proprie (Foto: Andrei Vornicu)

INTERVIU. Finalista Eurovision Sighișoara Dora Gaitanovici: „O să mă străduiesc să fac un moment de forță“

Cea de-a treia solistă câștigătoare a semifinalei Eurovision Sighişoara este buzoianca Dora Gaitanovici. Tânăra artistă a obținut 42 de puncte din partea juriului pentru melodia „Fără tine“ pe care a și compus-o. Dora Gaitanovici va participa duminică, 25 februarie, la Marea finală de la București, pe scena Sălii Palatului. La finalul competiției din Sighişoara, artista a avut amabilitatea (și energia) să-mi răspundă la câteva întrebări.

Reporter: Simți că ți-ai depășit vreo limită în seara asta? Care ar fi aceasta?
Dora Gaitanovici: Eu am dat tot ce-am putut pe scenă. Am avut momente în care pur și simplu am uitat de mine, pentru că parcă am intrat într-o transă. Mi-a plăcut foarte mult pe scenă, m-am simțit foarte bine și sper că a simțit asta și publicul, și că am transmis ce am simțit.

Rep.: Ești orientată de-acum încolo să-ți compui propriile piese?
D.G.: Îmi place foarte mult să compun și îmi place foarte mult să-mi cânt piesele mele. Dar n-aș spune nu niciodată unei piese compuse de altcineva și care îmi place.

Rep.: Care ar fi producătorul cu care ți-ar plăcea să lucrezi?
D.G.: Depinde foarte mult de stil. Dar eu sunt foarte deschisă la orice.

Rep.: În timpul liber ce genuri de muzică asculți preponderent?
D.G.: Ascult foarte multă muzică și diverse genuri. Ascult și jazz, și muzică clasică, și blues, și rock, și de toate.

Rep.: Știi să cânți la vreun instrument?
D.G.: Da. Știu să cânt la pian de când aveam 4 ani, și acum mă slujesc de el în cea mai mare parte. De curând am învățat să cânt și la saxofon. Este un instrument nou pentru mine, dar o să mă perfecționez și încerc să ajung la un nivel cât mai înalt. Am înregistrat piesa pe care am cântat-o în seara asta într-o variantă de saxofon și, până acum, din câte-am auzit, a plăcut oamenilor. Sper să pot să ies cu ceva și mai frumos.

Rep.: Care sunt gândurile cu care pornești la drum spre următoarea etapă Eurovision?
D.G.: O să fie o săptămână plină. Până duminica viitoare o să lucrez intens, o să mă gândesc la un show potrivit pentru o finală la înălțime. Sper să fiu la nivelul la care trebuie să fiu. O să mă străduiesc să fac un moment de forță.

A consemnat Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

TravelBug Tours vă transmite microbul călătoriilor și vă oferă și cel mai plăcut „remediu”! Interviu cu fondatorul Călin Florea

Faptul că Transilvania exercită fascinație și atracție pentru străini nu e un secret, dar cu …

Share
Share