Share

Home / Cultură / „Obiceiuri şi datini pascale”, în Piaţa Teatrului din Târgu-Mureş

„Obiceiuri şi datini pascale”, în Piaţa Teatrului din Târgu-Mureş

Protopopiatul Ortodox Român Târgu-Mureş, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş organizează, în perioada 23-24 martie, între orele 10.00 – 18.00, în Piaţa Trandafirilor din Târgu-Mureş, „Centenarul Marii Uniri – Datini şi obiceiuri pascale”, eveniment ajuns la cea de-a treia ediţie.

„Deschiderea va avea loc vineri, 23 martie, orele 10.00, în Piaţa Trandafirilor, pe esplanada din faţa Monumentului Eroului Naţional, unde se va oficia slujba de Te Deum şi slujba parastasului pentru eroii neamului”, a transmis pr. Olimpiu Zăhan, protopopul ortodox al Târgu-Mureşului.

Agenda evenimentului va cuprinde expoziţie de icoane, expoziţie de artă populară, grupuri corale, atelier de pictură, desene pe asfalt, încondeierea ouălor şi artă populară, expoziţie de cruci din lemn, expoziţie de obiecte de cult şi tradiţii culinare de post.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Icoane cu valoare inestimabilă, expuse în Palatul Administrativ din Târgu-Mureş

Holul inferior al Palatului Administrativ din Târgu-Mureş găzduieşte, începând din data de 29 noiembrie, o …

Share
Share