Home / Invatamant / Mădălina Blaga (UMF Târgu-Mureş), în finala naţională a concursului „FameLab”

Mădălina Blaga (UMF Târgu-Mureş), în finala naţională a concursului „FameLab”

Distribuie

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș și British Council România au organizat vineri, 23 martie 2018, la UMF Târgu-Mureș, preselecția regională pentru concursul „FameLab”, care urmăreşte să inspire, să motiveze şi să formeze tinerii oameni de ştiinţă şi inginerii pentru a interacţiona activ cu publicul şi cu liderii în domeniu.

Mădălina Blaga, studentă în anul II la Facultatea de Medicină, a reușit să impresioneze juriul cu o prezentare despre suprastimularea simpatică, calificându-se astfel în finala națională, care va avea loc la București, în luna mai.

„De câțiva ani îmi doresc să particip la concursul „FameLab”, iar acum sunt emoționată și fericită că m-am calificat în etapa națională. Am vorbit despre suprastimularea simpatică, cum reacționează celulele miocardice. Nu îmi rămâne decât să mă documentez și să-mi pregătesc următoarea lucrare. Îmi doresc să reprezint cât mai bine UMF Târgu-Mureș”, a transmis Mădălina Blaga.

Juriul competiției a fost format din prof. dr. Cristina Bica, decanul Facultății de Medicină Dentară, conf. dr. Andrada Loghin, prodecanul Facultății de Medicină, și șef de lucrări dr. Alin Nechifor Boilă.

Condițiile de participare la „FameLab” au fost vârsta cuprinsă între 21 și 40 de ani și capacitatea concurenților de a prezenta cele mai complexe subiecte de știință, în doar trei minute, într-un mod cât mai captivant pentru publicul larg.

„Mă bucur să ne vedem la prima ediție „FameLab” la UMF Târgu-Mureș, un concurs extrem de popular de comunicare organizat în parteneriat cu British Council România. Șansa participanților este de a ajunge finala internațională. Peste 7.000 de concurenți din 30 de țări au participat până acum la „FameLab”, a transmis Adrian Năznean, coordonatorul concursului.

Deși prezentările de la preselecții și din finala națională vor fi în limba română, dacă vor câștiga, în finala internațională, care va avea loc în Marea Britanie, concurenții vor trebui să prezinte în limba engleză.

(blog.umftgm.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.