Share
Home / Invatamant / Delegaţie universitară din Georgia, în vizită la UMF Târgu-Mureş

Delegaţie universitară din Georgia, în vizită la UMF Târgu-Mureş

O delegație a Universității Medicale de Stat din Tbilisi, Georgia, formată din prof. dr. Irina Kapetivazde, prorector Relații Internaționale, și prof. dr. Nino Kandelaki, coordonator instituțional Erasmus, a efectuat, în perioada 25 – 30 martie, o vizită la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș, în cadrul programului Erasmus+ „Țări Partenere” KA107.
UMF Târgu-Mureș a câștigat în cadrul Apelului Erasmus+ Țări Partenere – KA107 pe 2017 două astfel de proiecte, unul cu Universitatea Medicală de Stat din Tbilisi și cel de-al doilea cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, Republica Moldova.
Potrivit Blogului UMF Târgu-Mureş, acordul bilateral cu cele două instituții de învățământ presupune efectuarea de mobilități de predare, stagii de studiu și stagii de formare din partea cadrelor didactice, a studenților și a personalului administrativ. Astfel, timp de o săptămână, delegația Universității Medicale de Stat din Tbilisi s-a aflat la UMF Târgu-Mureș, urmând ca o delegație a Universității noastre să se deplaseze la Tbilisi.
„Este pentru prima dată când ne aflăm la Târgu-Mureș și dorim să mulțumim conducerii UMF Târgu-Mureș pentru deschidere și pentru cooperare. Pentru universitatea noastră, pentru studenții noștri, este extrem de importantă această cooperare în vederea internaționalizării universității și a creării un sistem educațional conform cu cele mai înalte standarde europene. În cadrul programului Erasmus+ avem 22 de acorduri de colaborare cu universități renumite din Europa, ceea ne va ajuta la îndeplinirea acestor obiective”, a declarat prof. dr. Nino Kandelaki, care s-a arătat impresionată de infrastructura UMF Târgu-Mureș, punctând ospitalitatea conducerii Universității.
La rândul său, prof. dr. Irina Kapetivazde a transmis că în afara acordului bilateral Erasmus, cele două universități trebuie să încheie și un acord de colaborare general, non-Eramsus, al cărui obiectiv principal va fi să permită schimburi de studenți pentru stagii de practică de cel puțin o lună.
„Suntem extrem de bucuroși de colaborarea noastră cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și așteptăm cu drag studenții în centrul nostru universitar pentru efectuarea mobilităților de studiu sau de practică”, a afirmat prof. dr. Irina Kapetivazde.
Programul Erasmus+ Țări Partenere – KA107 a fost lansat de Uniunea Europeană în anul 2015, iar în cadrul acestuia universitățile care dețin Carta Universitară Erasmus+ pot accesa fonduri europene pentru a derula mobilități în țări din afara spațiului european.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dezbatere despre dezvoltarea comunităţii mureşene, la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureș organizează, în data de 22 …

Share
Share