O nouă licitație pentru construcția buncărului pentru Laboratorul de radioterapie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

O nouă licitație pentru construcția buncărului pentru Laboratorul de radioterapie

Consilierii județeni au aprobat miercuri, în ședință ordinară, actualizarea valorii estimate a investiției “Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie” la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș. La prima licitație, derulată de la sfârșitul lunii mai până la finalul lui iunie, nu a fost depusă nicio ofertă. Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a recunoscut că licitația “a fost o nereușită, probabil din cauza subevaluării lucrărilor de la acest buncăr”.

În ședința ordinară de miercuri, consilierii județeni și-au dat votul pentru actualizarea valorii investiției “Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie” pentru Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș, la valoarea de aproape 6 milioane de lei, după ce la achiziția publică care a avut termenul de depunere a ofertelor în 29 iunie nu s-a prezentat niciun potențial constructor, cu toate că două firme s-au arătat interesate de proiect.
“Din păcate, prima licitație a fost o nereușită, probabil din cauza subevaluării lucrărilor de la acest buncăr. Am cerut Spitalului Județean ca într-un termen foarte scurt să vină cu o reevaluare a acestui studiu, s-a făcut o reevaluare și astăzi, practic, am aprobat noul studiu de fezabilitate, noii indicatori tehnico-economici, în baza cărora să scoatem încă o dată la licitație și să sperăm că vor veni firme interesate de construcția acestui buncăr. După cum știți, avem obligația ca în termen cât se poate de scurt să avem încheiat un contract de lucrări pentru această investiție și până nu putem să încheiem un contract de construcție, până atunci nu va fi comandat echipamentul de radioterapie. Ne grăbim și noi, pentru că este un proiect național și Banca Europeană ne cere să avansăm cu acest proiect și noi ne dorim și de aceea, cât de repede era posibil, am aprobat noii indicatori tehnico-economici pentru a reporni licitația”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.
Practic, lucrarea ar trebui finalizată în circa șase luni.
Președintele autorității județene a recunoscut, de asemenea, că managementul spitalului a demarat cu întârziere procedurile pentru organizatea achiziției publice.
“S-a tras de timp destul de mult și asta o spun clar și răspicat pentru că noi am aprobat bugetul în februarie și a fost scoasă la licitație doar la începutul lui mai, deci s-a cam tras de timp la punerea pe sistemul electronic (n. red. SEAP, actual SICAP) a acestui studiu de fezabilitate, iar acum având în vedere faptul că am pierdut startul la acest proiect, bineînțeles că se va face o analiză dacă există persoane care trebuie să răspundă pentru întârzierea acestui proiect”, a spus președintele.

 

Ce s-a întâmplat?

 

Prin Hotărârea Consiliului Județean (CJ) Mureș nr. 24 din 15 februarie 2018 au fost aprobate documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie” pentru Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș, la valoarea de 4,84 de milioane de lei, din care construcții și montaj (C+M) în valoare de 3,45 milioane de lei lei.
Spitalul Clinic Județean Tîrgu Mureș a lansat achiziția publică și a transmis, în 29 mai 2018, spre publicare în SEAP un anunț de participare simplificat pentru ”Proiectare și execuție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”, termenul stabilit pentru depunerea ofertelor fiind de o lună, până în 29 iunie 2018.
Însă procedura a fost anulată deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant.
În luna iulie, spitalul a solicitat proiectantului Mansart Corporate Tîrgu Mureș un punct de vedere referitor la estimarea valorii obiectivului de investiție ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”.
Proiectantul a răspuns în prima decadă a lunii iulie că valoarea inițială estimată în faza Studiul de Fezabilitate este încadrată în aproximativ 80 % din valoarea standardului de cost, conform HGR 363/2010 aplicat pentru Anexa 2.14 cu referire la construcție ”Spital Județean de Urgență.
În urma aplicării standardului de cost amintit mai sus a rezultat o valoare de 3,9 milioane de lei + TVA, astfel că devizul general actualizat a ajuns la aproape 6 milioane de lei, cu TVA de 19 % inclus, din care C+M: 4,25 milioane de lei, inclusiv TVA.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE