Biroul Politic Local al PNL Târgu-Mureş, dizolvat! Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 945 Vizualizări

Biroul Politic Local al PNL Târgu-Mureş, dizolvat!

Biroul Politic Județean Mureş al Partidului Național Liberal (PNL) a decis joi, 7 decembrie, cu 21 de voturi pentru și 2 împotrivă, dizolvarea Biroului Politic Local al organizaţiei municipale Târgu-Mureș.

Pregătiri pentru alegeri interne

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al PNL Mureş, hotărârea a fost luată “în conformitate cu documentele fundamentale ale Partidului Național Liberal, care conferă Biroului Politic Județean dreptul de a stabili măsuri organizatorice în cadrul Birourilor Politice Locale, a căror activitate politică se dovedește ineficientă.”

“Motivele care au dus la această hotărâre sunt multiple și vizează evenimente politice petrecute în decursul a peste un an și jumătate. Conștientizând importanța organizației locale din Târgu-Mureș a Partidului Național Liberal, începând de astăzi ne aflăm în perioada de pregătire a organizării alegerilor interne pentru noul Birou Politic Local. În perioada următoare, Partidul Național Liberal va fi angrenat în competiții electorale importante, iar obiectivul nostru este acela de a rămâne principalul partid politic românesc de la nivelul județului Mureș, cu cel mai mare număr de aleși locali. PNL va rămâne – inclusiv la nivelul județului Mureș – cea mai importantă voce a opoziției, la tot mai șubreda majoritate parlamentară. PNL Mureș are o echipă puternică și motivată, care construiește  cu responsabilitate proiecte și programe, pentru a confirma faptul că suntem alternativa de care au nevoie românii la dezastrul actualei guvernări PSD-ALDE”, se arată în comunicat.

Chirteş: “Decizia nu e o sancţiune”

Președintele actual al PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a constatat că în ultimele 18 luni, sediul PNL Târgu-Mureș a rămas mereu închis și nu s-au organizat ședințe sau acțiuni.

”Nouă dintre membrii Biroului Politic Permanent pe municipiul Târgu-Mureș au trecut la ALDE, de asemenea, secretarul general al organizației municipale PNL, Claudiu Maior a plecat. Această decizie de dizolvare nu este o sancțiune pe care am dat-o membrilor. ci este strict o măsură organizatorică ce rezultă din statutul partidului”, a declarat Cristian Chirteș, care a mai precizat că cei 6 consilieri locali PNL nu au trecut la ALDE și nici nu pot să treacă, fiindcă își pierd automat mandatul. Cristian Chirteș a mai spus că în 30 de zile va face o propunere de Birou Politic interimar la PNL Târgu-Mureș, care să asigure funcționarea organizației, după care va organiza alegeri, conform statutului.

Oprişcan: “Plecările au fost pe undeva impuse”

Președintele ALDE Mureș, deputatul Doru Oprișcan, nu a dorit să comenteze ce se întâmplă în PNL Mureș, însă a spus că nu se declară surprins de decizia liberalilor. El speră ca PNL să nu le retragă sprijinul politic celor 6 consilieri municipali ai săi din Consiliul Local Târgu-Mureș.

”De fapt, plecările din PNL Mureș ale foștilor PDL-iști au fost pe undeva impuse dacă vreți, sugerate. Eu cred că nu este un motiv de a-și retrage sprijinul politic consilierilor locali care de fapt niciunul nu a trecut la ALDE. În privința Consiliului Județean, așa a fost gândită atunci, între fostul PDL și fostul PNL, ca PDL-ul să se ocupe de Târgu-Mureș iar PNL-ul de județ, așa că acolo nu are niciun fel de repercusiuni”, a declarat Doru Oprișcan.

V. OANCEA

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE