Ei sunt miliardarii care donează bani pentru cercetarea medicală Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 175 Vizualizări

Ei sunt miliardarii care donează bani pentru cercetarea medicală

medicalMiliardarii americani donează părți importante din averile lor pentru cercetarea medicală, scrie AGERPRES. Anunțul făcut de miliardarul din Silicon Valley Sean Parker de a investi un sfert de miliard de dolari în lupta împotriva cancerului și pentru crearea unui institut dedicat imunoterapiilor face parte din inițiativa „Giving Pledge” lansată în 2010 de Bill Gates și Warren Buffett, prin care miliardarii lumii au fost invitați să facă donații în acest scop.

Donația din partea Fundației Parker fondate anul trecut de Sean Parker vine la trei luni după lansarea de către președintele american Barack Obama a unei inițiative de un miliard de dolari din partea guvernului federal pentru a mobiliza cercetarea cu privire la cancer, numită „Moonshot”, cu referire la programul de cucerire a Lunii din anii ’60.

Potrivit sursei citate, și alți oameni de afaceri americani bogați au făcut donații mari pentru cercetarea anti-cancer, cum ar fi fostul primar al New York-ului,Michael Bloomberg. În anul 2014, miliardarul Daniel Ludwig a donat 540 milioane de dolari pentru șase centre de cercetare, iar Phil Knight, cofondatorul Nike, a donat 500 de milioane de dolari.

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg a promis să lase prin testament 99 la sută din averea sa, a cărei valoare este estimată în prezent la 47,4 miliarde de dolari. Aproximativ 22 de milioane de oameni riscă să moară de cancer până în anul 2030, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE