Caniculă în iunie Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Caniculă în iunie

4912_canicula.gifFOTO
Căldura a topit, în ultimele zile, orice frântură de interes pentru viaţa cotidiană. Dacă la sfârşitul de săptămână Complexul Weekend a fost supraaglomerat, iar străzile au fost pustii, acum trebuie să ne adaptăm căldurii.

După cum spun meteorologii, astăzi va fi o zi frumoasă, udată pe alocuri de o ploaie puternică. Mâine însă, caniculă este cuvântul de ordine. Chiar dacă, oficial, temperaturile ajung doar la 31 de grade Celsius, la locul de muncă sau în apartamente media este mai aproape de 40 de grade. Temperaturile vor mai scădea, conform aceloraşi date, abia sâmbătă, şi atunci doar cu 2-3 grade.
Senzaţia de asfalt topit nu o mai poţi simţi în centrul oraşului, de când trotuarele au fost pavate. Cu toate acestea, simţi căldura şi umiditatea crescută, care te fac să respiri tot mai greu.
Medicii spun că este indicat să stăm în casă la orele de vârf şi să evităm aglomeraţia. În ceea ce priveşte alimentaţia, medicul Adriana Cif, specialist în diabet şi boli de nutriţie, spune că lichidele ar trebui să fie o prioritate în consumul zilnic: "Nu trebuie consumată multă sare, iar fructele şi legumele trebuie să fie pe locul întâi în alimentaţie. Dacă totuşi se consumă carne, aceasta trebuie să fie de pui sau peşte, preparată pe grătar sau fiartă. Spuneţi nu mâncărurilor grele şi preparatelor prăjite în tigaie. Reduceţi cantitatea de alcool, cafea şi numărul ţigărilor din consumul zilnic".
În ceea ce priveşte protecţia, aceasta nu ar trebui să lipsească, atât pentru ochi sau cap, dar şi pentru piele. Vă recomandăm o pereche de ochelari de soare şi o pălărie sau o şapcă. Pentru piele, chiar şi atunci când ieşiţi la o plimbare, folosiţi cremele de protecţie solară, pe care să le aplicaţi pe faţă, mâini şi picioare.
În cazul în care nu aţi avut grijă şi soarele v-a venit de hac, vă punem la curent cu remediile de bază în tratarea insolaţiei. Pacientul se pune la umbră, într-un loc răcoros, se împachetează cu cearceafuri ude şi se hidratează oral. În cazul în care pacientul este inconştient, se transportă la spital.
Vă recomandăm, la o ieşire răcoroasă în oraş, o cană cu ceai fierbinte şi un duş la temperatură medie. Vă veţi recăpăta pofta de viaţă.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE