Caravana "Nutriday sustine mamele" la Targu Mures Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 89 Vizualizări

Caravana "Nutriday sustine mamele" la Targu Mures

9805_danone.gifÎn perioada 3-25 octombrie 2007, Caravana Nutriday îsi continua periplul prin tara, cea de-a doua editie a caravanei traversând în aceasta toamna 7 orase. Caravana va poposi în orasul Târgu-Mures, în Piata Teatrului, în perioada 16-17 octombrie. Compania Danone continua programul dedicat unei nutritii sanatoase, adresându-se mamelor, care zi de zi se straduiesc sa asigure o hrana gustoasa si sanatoasa familiei lor.
Având ca slogan "Nutriday sustine mamele în efortul lor zilnic de a-si hrani sanatos familia", programul se desfasoara sub coordonarea stiintifica a dlui prof. dr. Nicolae Hâncu, Presedintele Federatiei Române de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, care a recomandat si îndrumat în acest proiect o echipa de medici nutritionisti. "Alimentatia este cel mai important factor exogen care influenteaza sanatatea organismului uman. Atunci când se respecta principiile unei alimentatii sanatoase, beneficiile ei sunt enorme", declara Profesor Doctor Nicolae Hâncu. "Experienta de peste 80 de ani a companiei Danone în fabricarea iaurtului, cât si studiile dezvoltate în urma activitatii Institutelor Danone din întreaga lume, ne permit sa derulam programe educationale despre importanta unei alimentatii diversificate si echilibrate. De aceea, în 2006, odata cu lansarea conceptului Danone Nutriday, am demarat propriul program educational, prin care ne-am propus sa informam publicul larg despre beneficiile consumului de iaurt ca aliment de baza si sa facem cunoscute beneficiile iaurtului Danone Nutriday. Programul continua si în 2007", a declarat Jacques Ponty, director general Danone SEE.

În acest an, programul Nutriday are în centrul comunicarii un personaj cheie: mama. Ea este persoana preocupata de hrana familiei, este cea care lupta zilnic sa împace principiile unei alimentatii corecte cu preferintele familiei pentru alimente mai gustoase, dar care nu sunt neaparat si sanatoase. Tot mama este cea care depune eforturi pentru a forma copilului, de la o vârsta frageda, deprinderi alimentare sanatoase. Deoarece, daca ai fost învatat înca din copilarie sa manânci sanatos si echilibrat, la maturitate alegerile tale vor ramâne sanatoase. Caravana Nutriday este însotita de medici nutritionisti care vor discuta cu toate mamele doritoare sa afle principiile unei alimentatii sanatoase, despre cum sa îi convinga pe cei dragi sa consume numai alimente sanatoase. Vor împartasi, de asemenea, trucuri de preparare a unor mese delicioase. Specialistii în nutritie Nutriday vor personaliza fiecare discutie pornind de la rezultatele unui test de personalitate. Tuturor celor prezenti la caravana li se vor testa obiceiurile alimentare. Pentru a ajuta mamele în munca lor, Nutriday aduce anul acesta, în plus fata de gama de iaurturi sanatoase si gustose, multe sfaturi si idei, centralizate într-o brosura. Mamicile vor primi cartile Nutriday, care contin pasii de urmat pentru o dieta alimentara variata si echilibrata, recomandati de Prof. Dr. Mariana Graur, presedinte al Asociatiei Nutritionistilor din România, sfaturi pentru pregatirea unei mese delicioase, retete pe baza de iaurt, precum si descrierea gamei Danone Nutriday. Copiii nu vor fi uitati, ei se vor juca la marele joc Gonflabil si vor primi multe cadouri de la mascota Nutriday. În plus, toata ziua, lumea prezenta la caravana se va putea delecta cu iaurturile Nutriday: pentru orice vârsta, pentru orice moment al zilei, o varietate menita sa satisfaca si cei mai pretentiosi consumatori.

Rolul iaurtului în alimentatia sanatoasa
Iaurtul este un aliment complex care promoveaza cresterea si dezvoltarea armonioasa a organismului uman prin asigurarea unui aport optim de macro si micronutrienti. Astfel, datorita continutului crescut de calciu, iaurtul contribuie la o buna dezvoltare si mentinere a sistemului muscular si osos în toate etapele vietii. Prin aportul de proteine cu valoare nutritiva crescuta pe care îl asigura, iaurtul contribuie la reînnoirea permanenta a tesuturilor, asigurând si dezvoltarea sanatoasa a copiilor. Datorita fermentilor activi pe care îi contine, iaurtul contribuie la mentinerea florei intestinale si faciliteaza digestia lactozei, chiar si la persoanele cu intoleranta la lactoza. De asemenea, fermentii lactici vii produc o crestere a raspunsului imunitar prin stimularea productiei de interferon si citokine. În plus, consumul de iaurt ofera o reala satisfactie: atât pentru papilele gustative cât si pentru stomac, având totodata si o indiscutabila valoare nutritiva. Iar varietatea sortimentelor în care putem gasi acest minunat aliment ne permite sa ne bucuram de el practic la orice masa: ca mic dejun, desert, gustare sau cina usoara.

Compania Danone
Compania Danone PDPA România face parte din Grupul Danone, prezent în 120 de tari si numarul unu mondial pe piata produselor lactate proaspete si a apei minerale îmbuteliate. În anul 2006, Danone România a înregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 70 milioane Euro, în crestere cu 45% fata de anul precedent. Marcile companiei Danone sunt: Nutriday, Activia, Actimel, Frutisima, Danonino, Danette, Casa Buna, Cremoso si gama traditionala Danone: sana, lapte batut, smântâna, lapte proaspat.

Iulia OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE