În folosul inimii Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

În folosul inimii

4798_cap.gifSesiunea de astăzi a lucrărilor din cadrul celui de-al V-lea Congres Internaţional de Cardiologie, desfăşurat la Târgu Mureş, a fost deschisă de Hajdu Gabor, fost ministru al Sănătăţii, şi de specialişti din străinătate.

Ziua de ieri a fost de fapt una dintre cele mai interesante pentru cei peste 300 de specialişti care participă în aceste zile la cel mai important congres de cardiologie din România. Prezentările au fost realizate de specialişti europeni, care au pus în balanţă situaţia europeană, pentru ca, la final, concluziile să fie unele pe măsura studiilor realizate.
Fostul ministru al Sănătăţii, de altfel cel care a rezistat cel mai mult pe acest scaun din 1990, a ţinut să povestească celor prezenţi cum l-a cunoscut pe prof. dr. Benedek Imre şi cum a fost convins să pună cardiologia în prim-plan în perioada în care a fost ministru. "Atunci când premierul de atunci, Radu Vasile, a avut un accedient cardiovascular, am găsit argumentele pentru a pleda pentru înzestrarea unităţilor medicale de profil cu aparatură. În momentul în care Benedek Imre mi-a devenit consilier la Minister, am descoperit în el un om foarte valoros, care a pledat cu energie, consecvenţă şi perseverenţă pentru cauza sănătăţii", şi-a început discursul fostul ministru. Hajdu Gabor a mai făcut referire la Legea 145/1997, care asigura cadrul legal în ceea ce ce priveşte asigurările de sănătate. Acest aspect ar trebui, în opinia fostului ministru, studiat îndeaproape, în condiţiile în care consideră sistemul sanitar actual "din nou la răscruce".

Autorităţi
La deschiderea sesiuniii de lucrări de ieri, susţinută sub tema Sindroame coronariere acute, au participat cei mai de seamă invitaţi din străinătate şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Petru Frătean. Prezenţa autorităţilor locale şi judeţene a fost, de altfel, o dorinţă a preşedintelui comitetului de organizare al Congresului Benedek Imre, care a dorit să obţină astfel sprijinul autorităţilor pentru continuarea studiilor realizate între judeţele Mureş, Covasna şi Harghita. La discuţii a fost prezent şi primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert.
Vicepreşedintele CJ Mureş a dorit să felicite personalul Clinicii de Cardiologie pentru modul în care se implică în lupta pentru sănătate, în condiţiile în care, a mărturisit Frătean, "pe mine mă interesează personal sănătatea". Reprezentantul CJ a promis că va sprijini în continuare eforturile medicilor în acest sens.
Dietmar Glogar, unul dintre cei mai buni specialişti austrieci din domeniu, prezent pentru a treia oară la Târgu Mureş, a subliniat că "o astfel de întâlnire este extrem de importantă, mai ales dacă punem la un loc experienţele noastre. Sper să revin şi la următoarea ediţie, deoarece este important să continuăm această muncă". Tratamentul infarctului miocardic acut şi sindroamele coronariene acute – experienţă vieneză.

Specialişti
Printre alţi specialişti prezenţi ieri în Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş s-au numărat Petr Widimsky, din Cehia, Dariusz Dudek , din Polonia, Johannes Dahm, din Germania, Robert Sepp, din Ungaria, şi Maria Dorobanţu, şeful departamentului de Cardiologie al Spitalului de Urgenţă Floreasca.
Sesiunea de astăzi va fi deschisă de un alt fost ministru al Sănătăţii, care onorează cu prezenţa, al doilea an consecutiv, Congresul Internaţional de Cardiologie.

Corina ALBOTA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE