Papa, la mila Domnului Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Papa, la mila Domnului

70_Papamobile.gifStarea sănătăţii Papei Ioan Paul al II-lea, în vârstă de 84 de ani, este relativ stabiliză, au anunţat surse de la Vatican, la câteva ore după ce suveranul pontif a fost spitalizat de urgenţă din cauza unor probleme respiratorii acute provocate de gripă. “Papa are doar puţină febră şi va rămâne în spital câteva zile ”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Joaquin Navarro-Valls.
Ioan Paul al II-lea a fost transportat marţi noaptea la spitalul catolic Gemelli din Roma, ca urmare a faptului că
gripa de care suferea de trei zile s-a complicat, printr-o laringo-traheită acută. Internarea a fost decisă din cauza tusei persistente a Suveranului Pontif, care este extrem de periculoasă pentru pacienţii care suferă de maladia Parkinson, deoarece respectivii bolnavi riscă să se sufoce. Surse medicale au declarat ca Papa a fost internat la iniţiativa medicului său personal. “Papa Ioan Paul al II-lea se află într-o rezervă la etajul al zecelea a spitalului Gemelli. Nu a fost dus la serviciul de reanimare al instituţiei", a ţinut să precizeze Joaquin Navarro-Valls, în intenţia de a calma îngrijorarea referitoare la gravitatea bolii Papei.
Spitalul italian nu a luat măsuri speciale de securitate pentru protecţia Papei, însă accesul ziariştilor a fost interzis.
Suveranul Pontif a primit întotdeauna îngrijiri medicale la spitalul Gemelli, inclusiv dupa atentatul terorist din mai 1981. Instituţia dispune de un apartament permanent pregătit să-l primească pe Papă, în caz de necesitate.
Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a anunţat, anterior, anularea audienţei generale de miercuri şi a vizitelor prevăzute în cursul următoarelor zile, din cauza gripei de care Papa suferă. Săptămâna aceasta, Papa Ioan Paul al II-lea ar fi trebuit sa se întîlnească cu preşedintele Parlamentului European, Josep Borell. Vaticanul a menţionat şi posibilitatea unei întâlniri cu secretarul american de Stat, Condoleeza Rice, care va vizita Roma la 8 februarie.
Suveranul pontif are de câţiva ani mari probleme de sănătate. Papa Ioan Paul al II-lea suferă de Parkinson, motiv din care vorbeşte cu mare dificulate, precum şi de o artrită gravă, din cauza căreia, în ultimii trei ani, i-a fost aproape imposibil să se deplaseze.
Surse medicale au afirmat că recenta îmbolnăvire a Papei a fost cauzată de epidemia de gripă care a afectat Italia, , aproape 600.000 de italieni suferind de aceasta boală.
Ioan Paul al II-lea este primul Papă non-italian în ultimii 455 de ani şi se află în al 27-lea an de pontificat, fiind considerat unul dintre cei mai longevivi conducători din istoria Bisericii Catolice. Lider a peste un miliard de catolici, Papa a vizitat de-a lungul timpului peste 100 de ţări, făcând înconjurul globului de 27 de ori.
Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE