Replică jignitului Marin Sandu Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 133 Vizualizări

Replică jignitului Marin Sandu

188_ligia.gifApelând la aceeaşi tactică a struţului, procurorul şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Târgu Mureş, Marin Sandu, a solicitat mămicii – PNA Bucureşti – să-i spele imaginea, aşa-zis terfelită, în paginile ziarelor. Cum ne-am simţit direct vizaţi de comunicatul publicat ieri de PNA, permiteţi-mi să-i răspund “moralului şi integrului” Marin Sandu.
Pocurorul-şef care refuză constant comunicarea cu mass-media – cea care nu-i pupă mânuţele când soluţionează un caz de corupţie “extraordinar” – e peiorativ, domnule Sandu – s-a simţit ameninţat şi şicanat de anumite informaţii publicate. Atacurile la adresa familiei sale nu mă privesc şi oricum nu sunt o adeptă a acestui gen de “răzbunări”. Chiar dacă într-o funcţie publică trebuie să fii pregătit şi pentru acest gen de manifestări. De asemenea, conform comunicatului, am dedus că PNA Târgu Mureş este nemulţumit de ieşirea în presă a unor inculpaţi – trimişi în judecată – care au tupeul să inducă un spirit de frondă împotriva PNA şi să creeze o falsă impresie despre procurorii incoruptibili.
Bun, părerea PNA v-am prezentat-o pe scurt. Cei curioşi pot să acceseze site-ul PNA pentru o documentare mai laborioasă asupra nemulţumirilor “integrului” Marin Sandu.
Voi uza şi eu de dreptul la replică pentru a-i răspunde procurorului Sandu.
Stimate procuror-şef vă reamintesc că profesionalismul pe care îl afişaţi a fost contestat în două cazuri ajunse la CEDO – Notar şi Hădăreni. De asemenea, succesorului dvs la funcţia de procuror şef secţie urmărire penală i s-a retras delegaţia pe funcţie tocmai pe considerentul că avea numeroase dosare nesoluţionate, multe rămase nerezolvate chiar de dvs.
Apoi, dosarele – peste 100 la număr – cifră astronomică în viziunea noastră, dar, fără să avem o certificare, nu ne permitem să comentăm mai mult – au fost instrumentate într-o manieră cel mai adesea unilaterală. Nu degeaba aţi avut numeroase plângeri de abuz din partea celor pe care i-aţi anchetat, cel mai adesea în condiţii umilitoare, degradante. Dar despre aceste lucruri nu cred că aţi făcut vreun raport şefilor dvs. ierarhici.
Cât despre aşa-zişii frondişti care întărâtă opinia publică împotriva dvs. vă reamintesc că aceştia nu au beneficiat de cel mai elementar drept al unui învinuit din România – dreptul la apărare -, fiindu-le respinsă orice încercare de a propune martori, probe în favoarea lor. Nu mai comentez asupra modului superficial şi şcolăresc în care au fost finalizate anchetele – cu numeroase inadvertenţe, contradicţii etc. – care însă au trimis oameni după gratii. Bineînţeles, nu trebuie să vă amintesc despre stilul dvs de a-i considera pe toţi cei care vă trec pragul cu cătuşe pe mâini sau nu că sunt vinovaţi, nesocotind prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază orice cetăţean al României. Nu o spun, eu o spune legea penală.
Apoi, revin la un abuz pe care noi îl vom supune instanţelor din România, iar, dacă aici justiţia se va dovedi părtinitoare, celor internaţionale. Timp de 13 luni ne-aţi monitorizat cu neruşinare telefoanele, solicitând inclusiv apelurile recepţionate – lucru pe care orice specialist în informaţii l-a catalogat drept interceptare a telefoanelor – fără a ne acuza de vreo infracţiune şi fără a avea un amestec în dosarul pe care l-aţi instrumentat cu atâta profesionalism. Drept dovadă sunt 22.000 de pagini care nu vorbesc despre nimic. Şi, în paranteză, dacă Andreea Ciucă a hacker-it serverul instanţelor după arestarea sa iunie 2003, de ce au fost monitorizate telefoanele din aprilie 2003? Cred că nu puteţi răspunde…
Stimate procuror, oricât aţi încerca să vă spălaţi imaginea, ascunzându-vă după fustele mămicii, PNA Bucureşti, noi vom continua demersul de a pune la îndoială dosarele dvs, cariera dvs etc. Până se vor strânge mii de pagini. Vom continua să semnalăm toate neregulile din dosare şi pe mai departe şi ne vom permite să facem acest lucru nu doar în paginile ziarelor ci şi forurilor cărora le-aţi cerut ajutorul – în speţă Consiliul Superior al Magistraturii.
Pentru că atât timp cât v-aţi permis să vă bateţi joc de persoanele anchetate, de jurnalişti, răscolind inclusiv viaţa noastră privată, nu meritaţi nici dvs prezumţia de nevinovăţie. Pentru că noi nu ne lăsăm amăgiţi de cuvinte care, zice-se v-ar caracteriza, dar care ni se par deplasate în legătură cu dvs – integritatea, moralitatea, probitatea şi profesionalismul.
Mă opresc aici, reflectaţi asupra acestor rânduri la un păhărel din licoarea dvs favorită sau atunci când mai fabricaţi câte un dosar ca să daţi bine la statistică sau ca să satisfaceţi orgoliile unor specialişti IT…
de Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE