Electorat indiferent Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 23 Vizualizări

Electorat indiferent

Electoratul spaniol a aprobat proiectul noii Constituţii Europene, pe fondul unei rate de participare la vot foarte scăzută. Potrivit rezultatelor Ministerului de Interne, la urne s-au prezentat 42, 34 la sută dintre alegători. 76,73 la sută dintre alegători s-au pronunţat în favoarea Constituţiei, 17,24 la sută împotriva sa, iar 6,03 la sută au preferat să nu îşi exprime opţiunea.
Prezenţa la urne a fost cea mai scăzută din istoria modernă a democraţiei spaniole, de la moartea dictatorului Franco, în 1975. Peste 100 de mii de poliţişti au fost mobilizaţi pentru siguranţa alegerilor, în toată ţara, ca urmare a atentatelor cu bombe care au avut loc, recent, în diverse părţi ale Spaniei
Referendumul spaniol, prima consultare publică pe această tema organizată în Uniunea Europeană, a avut doar caracter consultativ, decizia finală privind ratificarea "tratatului constituţional" urmând să revină parlamentului. Nouă ţări membre au anunţat că vor organiza referendumuri privind ratificarea. Alte două ţări încă nu au luat o decizie, în timp ce restul au decis ca ratificarea să fie încredinţată parlamentului.
Pentru a intra în vigoare, Constituţia va trebui ratificată de toate cele 25 de ţări membre al Uniunii Europene, până în noiembrie 2006. (I.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE