Acuze la adresa Curţii de Apel Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Acuze la adresa Curţii de Apel

355_acuze.gifAnularea hotărârii Comisiei de Retrocedare prin care cele două clădiri care adăpostesc liceele "Unirea" şi "Bolyai" din Târgu-Mureş erau retrocedate foştilor proprietari, respectiv bisericilor istorice maghiare, a produs o reacţie vehementş din partea reprezentanţilor Ligii Pro Europa.

Aceştia susţin că sentinţele sunt nelegale şi încalcă legile referitoare la retrocedarea bunurilor confiscate ilegal de comunişti. În consecinţă, şeful Biroului pentru Apărtarea Drepturilor Omului din cadrul LPE, Haller Istvan, a declarat că România va fi adusă din nou în faţa magistraţilor europeni dacă această eroare săvârşită de proaspătul şef al Secţiei Comerciale şi Contencios Administrativ de la Curtea de Apel Târgu-Mureş, judecătorul Maria Coman, nu va fi îndreptată în recurs. "Nu este pentru prima oară când în Târgu-Mureş instanţele dau sentinţe nelegale. Este foarte grav că, din nou, se încalcă dreptul la proprietate. Mai este un caz în care noi am dat în judecată la CEDO Statul român pentru că primpăria nu a vrut să retrocedeze un teren intravilan de 3.600 mp", spune Haller Istvan, care adaugă că, în ciuda legislaţiei care prevede retrocedarea, instanţele de la Târgu Mureş se opun acestor reparaţii. "Este vorba de un drept foarte important şi folosirea de către alte persoane decât de proprietarii a unui imobil nu este acceptabilă", a mai spus Haller Istvan, nemulţumit de declaraţiile primarului Dorin Florea, care anunţase într-o conferinţă de presă că administraţia locală se va bate pentru fiecare bun şi că bisericile ar fi cerut deja o chirie imensă pentru spaţiile cu pricina.
Demn de remarcat este faptul că, întâmplător sau nu, la scurt timp după soluţionarea celor două dosare, judecătorul Maria Coman a fost avansată de CSM în funcţia de preşedinte al Secţiei Comercială şi de Contencios Administrativ de la Curtea de Apel Târgu- Mureş, fiind preferată celorlalţi doi candidaţi pe simplul motiv că aceştia, Mihaela Liţu şi Nicolae Ionaş, nu îndeplineau criteriile de vechime prevăzute de Legea de organizare judecătorească, iar alţi judecători nu s-au înscris la concurs.

Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE