Adrian Pop îi cheamă  ca martori pe superiorii săi Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Adrian Pop îi cheamă ca martori pe superiorii săi

Chestorul Vasile Cotoară şi prim-adjunctul său de la cârma IPJ Mureş, Dan Eugen, sunt chemaţi ca martori ai apărării în dosarul "Adrian Pop". Instanţa de judecată se va pronunţa asupra acestei cereri săptămâna viitoare, după ce ieri avocatul lui Pop, Vasile Ghere, nu s-a prezentat în sala de judecată, solicitând o nouă amânare.
În cele şapte luni de când au pe rol dosarul în care fostul adjunct al IPJ Mureş, comisarul-şef Adrian Pop, este acuzat de săvârşirea unor fapte de corupţie, Judecătorii de la Curtea de Apel Târgu Mureş nu au reuşit să facă mai nimic. Altfel spus, din 24 august 2004 şi până acum, magistraţii mureşeni abia au reuşit să îl audieze pe inculpat, cauza fiind tergiversată prin diverse tertipuri de apărătorii lui Pop. La fel s-a întâmplat şi ieri, când avocatul Vasile Ghere a trimis instanţei de judecată o solicitare de amânare a judecării cauzei, arătând că nu poate să ajungă la Târgu Mureş, deoarece are o altă cauză la Suceava.
Magistraţii mureşeni au admis cererea, însă i-au pus în vedere inculpatului că avocatul său trebuie să demonstreze cu acte justificative faptul că ieri a avut termen şi la Suceava. În acest context, cei şase martori prezenţi ieri în sala de judecată nu au fost audiaţi, iar dezbaterea cererii lui Pop privind suplimentarea probatoriului a fost şi ea amânată pentru săptămâna viitoare.
Trebuie remarcat că fostul adjunct al şefului IPJ Mureş a cerut instanţei să îi admită toţi martorii pe care procurorii PNA i-au refuzat. Printre aceştia se numără şeful IPJ Mureş, chestorul Vasile Cotoară, dar şi prim-adjunctul şefului IPJ Mureş, comisarul-şef Dan Eugen. De asemenea, Adrian Pop a cerut instanţei să îi admită trei experimente judiciare prin intermediul cărora vrea să demonstreze că declaraţiile martorilor acuzării sunt false.
Precizăm că Adrian Pop a fost trimis în judecată în 24 august 2004, fiind acuzat de procurorii PNA de săvârşirea unor fapte de corupţie. Concret, lui Pop i se impută că ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale produse electronice şi electrocasnice în valoare de circa 1.000 de euro, în schimbul lor promiţând protecţie în cazul în care aceştia ar fi avut probleme cu legea.

Maria CĂLIN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE