Proteste pentru Bolyai Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Proteste pentru Bolyai

811_Proteste.gifCele zece parohii reformate din Târgu Mureş organizează mâine un miting de protest în faţa Liceului Bolyai, manifestare la care sunt aşteptaţi să participe circa 2000 de credincioşi din cei peste 40.000 de reformaţi din Târgu Mureş.
Aceştia îşi vor manifesta astfel nemulţumirea faţă de faptul că primarul Dorin Florea s-a opus retrocedării clădirilor care adăpostesc liceele Bolyai şi Unirea şi a avut câştig de cauză în primă instanţă, în ciuda faptului că retrocedarea a fost dispusă de Comisia Naţională de Retrocedare de pe lângă Guvernul României.
"O să facem o demonstraţie duminică la ora 12.00, toate cele 10 parohii reformate din Târgu Mureş, pentru a arăta ce se întâmplă aici", a declarat protopopul reformat de Târgu Mureş, Otvos Jozsef, care a mai spus că autorităţile au lăsat pentru ultimul moment soluţionarea cererii lor pentru aprobarea manifestaţiei, deşi aceasta a fost trimisă încă de pe data de 8 aprilie.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Marius Paşcan, susţine că această întârziere se datorează faptului că cererea a fost rătăcită în mapa viceprimarului Csegzi Sandor care este în concediu, însă administraţia locală a soluţionat-o în regim de urgenţă, convocând o Comisie Consultativă în acest sens aşa cum prevede legea. "Noi nu ne opunem manifestărilor publice, dar trebuie să respectăm legea. Am cerut câteva precizări suplimentare pentru a şti pe cine putem trage la răspundere dacă se întâmplă doamne fereşte ceva", a mai spus Paşcan, potrivit căruia doar răspunsul negativ se comunică organizatorilor, atunci când este cazul, altfel considerându-se că manifestarea se poate desfăşura fără probleme.
Edy MÃRCUŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE