Encyclopaedia Britannica la Haltrich Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Encyclopaedia Britannica la Haltrich

961_Encyclopaedia.gifDe săptămâna trecută, biblioteca Liceului Joseph Haltrich din Sighişoara este mai bogată, datorită donaţiei făcute de un sighişorean cu suflet mare.
Întors recent din Statele Unite, Alexandru Goţa, preşedintele organizaţiei locale Eco-Breite, a adus cu el peste 40 de cărţi pe suport electronic şi două almanahuri, care să-i ajute pe elevi să-şi lărgeasca orizontul de cunoaştere. Gestul său a fost primit cu entuziasm şi recunoştinţă în rândul elevilor şi profesorilor de la Haltrich, reuniţi joi în consiliu profesoral. Goţa le-a explicat acestora că a preferat varianta formatului electronic, întrucât CD-urile ocupau mai puţin spaţiu.
Alexandru Goţa, stomatologul ecologist, este o figură marcantă societăţii civile din Sighişoara, cunoscut în special din perioada în care a militat împotriva proiectului Dracula Park. Emigrat împreună cu familia în Statele Unite, a ajuns să lucreze la Encyclopaedia Britannica cu sprijinul unei alte sighişorence, Carmen Hetrea, actualmente directoarea compartimentului Indexing al celei mai prestigioase enciclopedie din lume.
Acum a venit pentru a o aduce în ţară pe Gabi, fiica sa de 17 ani, care a insistat să-şi continue studiile la liceul la care le-a început, Haltrich. În august se va întoarce şi el definitiv în România, nu pentru că nu s-ar fi adaptat la stilul de viaţă al americanilor, ci pentru că este convins că sunt multe de făcut şi aici.

Florentina CÃLUGÃR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE