Modificări la referendum Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 65 Vizualizări

Modificări la referendum

Senatorul PSD de Mureş, Cristian Georgescu, a iniţiat împreună cu alţi patru colegi din această formaţiune, un proiect de modificare a Legii privind statutul aleşilor locali. Modificările vizează în primul rând procedurile de organizare a referendumului pentru schimbarea aleşilor locali. Potrivit iniţiatorilor, tabelul care conţine numele semnatarilor pentru organizarea referendumului trebuie să fie mult mai complet. De asemenea, cel care iniţiază demersul trebuie să-şi asume răspunderea penală pentru neconcordanţa datelor. Iar sumele necesare ar trebui să fie asigurate de la guvern, nu din bugetul local. "Dată fiind importanţa unui asemenea demers pentru consolidarea democraţiei în România, în proiect se menţine prevederea actuală, potrivit căreia data referendumului se stabileşte de către Guvern prin hotărâre", se arată în expunerea de motive. Rolul prefectului se circumscrie în limitele strict constituţionale, respectiv controlul cu privire la îndeplinirea cerinţelor legale.

Poliţia se modifică pentru UE
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a aprobat, începând cu data de 1 ianuarie, noua concepţie de organizare a inspectoratelor judeţene de poliţie. La Târgu Mureş s-a înfiinţat Compartimentul de Inspecţie Internă, cu rol de control al sesizărilor făcute la adresa poliţiştilor, Compartimentul Juridic, Unitatea de analiză şi protecţie a informaţiilor clasificate şi a relaţiilor internaţionale şi integrării europene. Ale câteva modificări sunt înfiinţarea biroului Drumuri Naţionale şi Europene în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, a Compartimentului de Prevenire şi Combatere a Delictelor silvice în cadrul Serviciului de Ordine Publică şi apariţia Compartimentului Marketing şi Achiziţii Publice. Pe lângă aceste noi compartimente, la nivelul celor 4 poliţii municipale s-au înfiinţat birouri de ordine publică rurală. Aceste modificări au dus la un plus de 12 funcţii de ofiţeri şi un minus de 5 funcţii de agenţi de poliţie. (S.S.)

Din nou grevă la Mesageria
După ce în ultimele trei săptămâni ale anului trecut au fost în grevă foamei, muncitorii de la CFR Mesagreria s-au hotărât să reînceapă protestele. "Deja au trecut şase luni de când nu am primit nici un ban. Am făcut grevă, dar nimeni nu ne-a luat în seamă. Nu vom renunţa pentru că este dreptul nostru să luăm banii. Vom reintra în grevă pe data de 11 ianuarie şi vom intenta un proces şi la Mureş. Cineva nu vrea ca situaţia noastră se se cunoască, dar nu ne dăm bătuţi. Am ajuns, după 25 de ani de muncă, să fim bătaia de joc a grupurilor de interes", a declarat Liviu Timar unul dintre angajaţii mesageriei. Vom reveni cu amănunte. (S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE