Din lumea elevilor Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 38 Vizualizări

Din lumea elevilor

Tanti Mariana, aşa cum s-au obişnuit să-i spună mai toţi elevii Colegiului Naţional "Alexandru Papiu Ilarian", lucrează la chioşcul din incintă de mai bine de opt ani.
A cunoscut generaţii de elevi şi spune că toţi sunt speciali în felul lor şi pe fiecare şi-i aminteşte cu drag. "În fiecare an sunt clase sau elevi pe care îi simţi mai aproape de suflet şi de care ţi-e foarte greu să te desparţi. Mie îmi plac foarte mult copiii. Mai ales cei de-aici", spune tanti Mariana.
După opt ani de servit elevii în pauze, spune că încă nu s-a plictisit, ba mai mult, s-a obişnuit atât de tare, încât nici măcar faptul că este bolnavă nu o poate ţine în casă. Sunt foarte mulţi care au terminat de câţiva ani, dar care mai vin şi acum în vizită, pentru că, spun ei, au amintiri plăcute şi doresc să ne revadă.
Mereu cu zâmbetul pe buze, tanti Mariana îi serveşte pe fiecare, îi întreabă ce note au luat, cum se simt, dacă au chiulit sau nu.
"Dacă nu vorbeşti cu ei, nu te mai simt aproape şi nu te mai consideră prietenul lor. Eu mă consider o prietenă, aşa că nu pot să nu vorbesc cu ei, nu pot să nu glumesc, să nu-i întreb una alta. În fiecare pauză aici e o gălăgie aproape insuportabilă, dar dacă înţelegi gândirea lor, poţi să petreci zile frumoase alături de ei, fără să te enervezi şi să te stresezi", spune zâmbind Mariana.
Şi pentru că ştie că un copil are nevoie de toată atenţia din lume, Mariana nu uită să fie la fel şi acasă, cu cei doi copii ai ei. "Am o fată care deja este studentă şi un băiat. Sunt şi mama şi prietena lor. Altfel nu se poate. Încrederea şi prietenia sunt aproape totul", întăreşte Mariana.
În timpul liber, când "scapă" de agitaţia din chioşcul colegiului, Mariana preferă să se plimbe, să iasă în natură. "Îmi plac foarte mult ieşirile în aer liber. Sunt o sursă de energie, de relaxare şi de linişte după o săptămână grea şi obositoiare" a încheiat tanti Mariana.

Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE