În 2006, subvenţiile schimbă politica Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

În 2006, subvenţiile schimbă politica

3011_subventiile.gif
Noul an aduce schimbări şi în modul de acordare a subvenţiilor. Conform HG 1983/ 2005, sprijinul financiar acordat agricultorilor şi crescătorilor de animale îi va avantaja pe cei care vor să facă performanţă. "Dacă ar fi să fac o comparaţie, aş spune că în acest moment România este ca un copil de grădiniţă. Suntem în clasa pregătitoare pentru aderarea la Uniunea Europeană", a precizat Ioan Moldovan (foto), specialist pe probleme de politică agricolă.
Conform reprezentanţilor DADR Mureş, în acest an se va încerca o acordare a subvenţiilor într-o manieră identică cu cel din 2007, când se presupune că România va deveni membră a Uniunii Europene. Astfel, pentru 2006, s-a schimbat modul de subvenţionare, ajutorul acordat fiind calculat pe cap de animal.
Dacă anul trecut subvenţiile se acordau în fiecare lună, în acest an, pentru bovine şi vaci cu lapte, aceste subvenţii se vor acorda în două etape, una la fătare şi a doua la vârsta de 6 luni a viţelului. Valoarea subvenţiei se ridică la două milioane de lei vechi pentru bovinele însămânţate artificial şi un milion de lei vechi pentru cele a căror urmaşi s-au născut după o montă naturală. "Subvenţiile mai mari, acordate pentru monta artificială, scoate în evidenţă faptul că se cere performanţa animalelor. O altă chestiune importantă a acestor subvenţii, o constituie acordarea unei sume mai mari pentru animalele care au certificat ecologic", a precizat Naznan Jeno, director executiv DADR Mureş.
Tot în 2006, începând cu luna martie va începe un program de biosecuritate, care va cuprinde o serie de norme de securitate biologică pentru a putea atesta produsele şi animalele crescute într-un mediu ecologic. (S.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE