Dancu, amendat şi judecat Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Dancu, amendat şi judecat

3224_dancu.gifPrimarul din Luduş, Ovidiu Dancu, a fost amendat de ITM cu 40 de milioane de lei vechi. El urmează să fie pus sub acuzare săptămâna viitoare, când va fi începută urmărirea penală în dosarul accidentului de vânătoare de la Sărăţeni. Începerea urmăririi penale a fost amânată, deoarece la dosar sunt aşteptate încă o serie de acte.
Pe baza declaraţiilor făcute de martori şi a cercetării accidentului la locul producerii, inspectorii ITM au ajuns la concluzia că accidentul s-a produs şi din cauza nerespectării unor norme de protecţie a muncii. De exemplu, unghiul din care se execută foc trebuie să fie 45 de grade, iar Dancu, s-a constatat că a stat, faţă de ţarc, la un unghi de 9 grade. De asemenea, s-a aplicat o amendă de 50 de milioane de lei AJVPS. Asociaţia se face vinovată de faptul că nu a făcut instrucţiunile necesare de protecţie a muncii. De asemenea nu aveau asigurări de sănătate cu contract la medicul de medicină a muncii. O ultimă neregulă constatată este lipsa trusei de prim-ajutor. Potrivit inspectorului şef al ITM, Carmen Vamanu, legea prin care se dă avizul psihologic pentru vânători ar trebui modificată, deoarece acesta este obligatoriu o dată la cinci ani, perioadă periculos de mare pentru vânători. Purtătorul de cuvânt al IJP Mureş, Livia Popa, spune că expertiza balistică a fost finalizată de specialişti, însă rezultatele nu pot fi făcute publice decât după începerea urmăririi penale. „La dosar urmează să fie depuse, de către IML, analiza histopatologică şi constatarea biocriminalistică a îmbrăcămintei, iar de la Institutul de Criminalistică de la Bucureşti se aşteaptă raportul de constataretehnico-ştiinţifică a armelor", a mai declarat Livia Popa.
În urmă cu câteva săptămâni Ovidiu Dancu l-a împuşcat mortal în zona gâtului pe un coleg de vânătoare, care a şi decedat în spital la doar câteva zile după accident. El riscă nu doar condamnarea, ci şi pierderea unor drepturi. (C.M, C.D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE