Povestea unei crime adolescentine Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Povestea unei crime adolescentine

7093_soc_crima.gifÎn urmă cu trei luni, la sfârşitul lunii septembrie, mureşenii au fost şocaţi de o crimă comisă de trei tineri, elevi ai unor licee din Târgu-Mureş. Despre crimă şi mobilul care i-a determinat să ucidă ne-a mărturisit unul din adolescenţi, Edi. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate.

Trei adolescenţi din Târgu-Mureş sunt cercetaţi în stare de libertate în urma uciderii cu sălbăticie a unui bărbat în vârstă de 34 ani. Unul dintre adolescenţii acuzaţi de această faptă ne-a povestit întreaga secvenţă şocantă. Pe Edi, elev la Grupul Şcolar Ion Vlasiu, l-am găsit în faţa şcolii, unde îşi petrecea timpul de recreaţie împreună cu colegii lui de clasă. Întrebat dacă doreşte să discute despre acest subiect, adolescentul ne-a răspuns cu teamă. ,,Nu m-am mai întâlnit cu ceilalţi băieţi şi nici nu mai doresc. Nu mă aşteptam să se întâmple aşa ceva. Unul dintre foştii mei prieteni m-a întrebat dacă doresc să vin cu ei pentru a recupera o datorie de la un bărbat. Nu prea am fost de acord", ne-a declarat băiatul. Firul întâmplării continuă cu un şir de secvenţe desprinse dintr-un film de groază.

,,L-am strâns cu lanţul la gât"
La insistenţele camarazilor, acesta i-a însoţit până la locul unde avea să se întâmple crima. ,,M-a rugat să vin cu ei să-i ajut să recupereze o sumă de bani cu care îi era dator bărbatul. Ne-am întâlnit cu acel bărbat. Unul dintre foştii mei prieteni l-a invitat pe acesta la o discuţie. A întrebat dacă are banii. Apoi a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele în toate părţile corpului", a mai spus băiatul. L-am întrebat dacă într-adevăr au comis şi acte de perversiuni sexuale, dar a evitat să dezlege acest mister.
"Nu a fost vorba de acte sexuale. Colegii mei l-au bătut cu cureaua, l-au muşcat şi… Nu mai ţin minte ce s-a mai întâmplat, dar ştiu că după ce l-am lovit toţi trei cu picioarele şi cu un lemn mai gros, l-am strâns cu toată puterea cu lanţul la gât. Am văzut că bărbatul era pe jumătate mort, le-am spus că trebuie să sunăm la SMURD. Dar a fost prea târziu. Mi-au spus să-l lăsăm acolo şi să fugim. Chiar am dorit să previn moartea persoanei, însă nu m-au lăsat să anunţ echipa de salvare", declară tânărul. Dincolo de actele animalice, cei trei tineri, încă minori, au înmuiat sufletele părinţilor, fraţilor şi rudelor, care nu au crezut că odraslele lor ar fi comis o asemenea faptă. După spusele tânărului, dacă i s-ar fi acordat victimei primul ajutor, acesta ar fi avut şanse de supravieţuire.

La şcoală sau după gratii?
În prezent, adolescentul în vârstă de 17 ani îşi continuă studiile. Având în vedere că este încă cercetat în stare de libertate, conducerea şcolii a acceptat ca băiatul să-şi termine studiile. Până la verdict. ,,Doresc să îmi continui şcoala, este dreptul meu, colegii mei mă acceptă, indiferent de situaţia dificilă în care sunt. Profesorii mă tratează ca pe oricare elev", a încheiat adolescentul. Am părăsit îngânduraţi curtea liceului… Destin schimbat într-o seară…

(K.L.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE