Profesorii, specialişti IT Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Profesorii, specialişti IT

Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Intel Corporation au lansat programului Intel Teach în România, implementat în şcoli tot de firma Siveco. Profesorii vor fi instruiţi cum pot include noile tehnologii în programa şcolară şi să utilizeze Internetul. Pe parcursul următorilor trei ani, peste 60.000 de profesori vor fi incluşi în acest program de instruire.

Programul Intel Teach are ca obiectiv ridicarea nivelului educaţiei şcolare primare şi secundare, prin utilizarea computerelor în activităţile de studiu şi pregătire. Profesorii vor fi instruiţi cum să folosească chiar şi aplicaţiile şi instrumentele de design web pentru a susţine gândirea şi creativitatea elevilor. Intel Teach este parte a iniţiativei Intel Education. Patru milioane de profesori din 33 de ţări au beneficiat de acest program până în prezent.

Profii la cursuri
Examinarea şi certificarea oficială vor încheia sesiunea de pregătire. Pe parcursul instruirii, profesorii vor avea la dispoziţie programe cu ajutorul cărora vor putea dezvolta proiecte îmbunătăţite cu ajutorul tehnologiei, utiliza computerul şi aplicaţiile Internet ca instrumente de cercetare, comunicare şi dezvoltare a creativităţii şi vor învăţa cum să alinieze programa şcolară la standardele moderne şi cum să utilizeze instrumentele IT pentru a putea evalua mai bine activitatea elevilor. Lansarea programului Intel Teach este parte integrantă a efortului Intel de susţinere a educaţiei în România. Ca parte a acestui demers, Intel a mai donat echipamente informatice către universităţi din ţară, a oferit dotări pentru laboaratoare de cercetare şi a lansat programul Student Express, care facilitează achiziţionarea de către studenţi a notebook-urilor la preţuri avantajoase, prin partenerii Intel înscrişi în program.

"Noile tehnologii schimbă lumea în care trăim. Educaţia de calitate superioară este necesară pentru succesul fiecărui individ pe piaţa muncii, dar şi pentru succesul economiei ca întreg, într-un mediu globalizat şi extrem de competitiv. Consider această iniţiativă binevenită şi sper că un număr mare de profesori vor profita de această oportunitate pentru a-şi completa aptitudinile de instruire cu ajutorul tehnologiei informaţiei", Mihail Hărdău, ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE